Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 30. april 2010 kl 20.00 Fredag i hagen

En god start i hagen


- Bruk gamle halmballer og kasserte vinduer, så kan du på en enkel og billig måte få fram både grønnsaker og blomster tidlig.

Gustav demonstrerer hvordan han setter i stand kjøkkenhagen og bygget enkle drivbenker for å gi de nysådde plantene lun jord.

Marie viser hvordan man bredsår for å kunne få fram masse planter, mens kokken Tareq henter ramsløk i skogen sammen med Gustav. Med disse og et par andre urter fra fjordåret, tryller han fram tilbehør til grillet lam.

En liten tur til Spania blir det også tid til. Hos Lindsay Blyth, som har drevet med hagebruk i fem ulike klimasoner, kommer det fram at alle forsøker å utvide grensene for det som det er mulig å dyrke.

Om serien
Fredagskveld: Kryp opp i sofaen og la deg inspirere av hageprogrammene til svenske Pernilla, Gustav og Tareq. Allerede neste dag kan du selv sette spaden i joden og starte opp prosjektet som du har grublet på en tid; kanskje nå gjødslet med helt nye ideer?

"Fredag i hagen" inneholder alle typer hageliv; blomster i og utenfor drivhuset, planter i krukker og på balkonger, men også det å dyrke frukt og grønnsaker og hvordan tilberede jordens grøde. Og dessuten, selve livet i og rundt hagen. Programmene er alltid aktuelle i forhold til årstiden.


Svensk hageserie fra 2009
Produksjon: SVT
Originaltittel: Trädgårdsfredag
Pressekontakt: Sidsel Mundal 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice