Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 7. juli 2008 kl 19.30 Vi redder verden - etter kaffen

En humanitær roadmovie

Bilder	
 Vi redder verden – etter kaffen: Om å redde verden etter kaffen – eller kanskje over en øl? Frode Myhra Skog, Idar Edvin Krogstad, Erik Grande, Lars Karelius Noer gjør så godt de kan.(Foto: AFF)
Bilder Vi redder verden – etter kaffen: Om å redde verden etter kaffen – eller kanskje over en øl? Frode Myhra Skog, Idar Edvin Krogstad, Erik Grande, Lars Karelius Noer gjør så godt de kan.(Foto: AFF)
Hvordan redde verden? Fire kompiser med journalistutdannelse fra Høgskulen i Volda tok utfordringen på strak arm. I dokumentarserien "Vi redder verden – etter kaffen" reiser de ut i verden og forsøker å skaffe seg innsikt.


Visst er det en gal, gal verden. Og ideen til de fire skolekameratene Frode Myhra Skog, Lars Karelius Noer, Erik Grande og Idar Edvin Krogstad om å redde verden var kanskje også sprø. Men for de fire ungdommene som lever i et av verdens rikeste land og var det fristende å prøve.

Fattigdommen i Afrika
I 50 år har vi sendt hjelp til Afrika. Så langt har mange av landene sør for Sahara bare blitt fattigere. Det er vanskelig å hjelpe. Likevel kaster de fire seg over de store globale utfordringene – som fattigdommen i Afrika.

Første sending byr på et møte med bl.a. andre Hans Blix, Thorvald Stoltenberg, Al Gore og Erik Solheim.

Om serien
Fire kompiser med journalistutdannelse fra Høgskulen i Volda gir seg i kast med de store globale utfordringene. "En humanitær roadmovie hvor vi redder verden på fire uker," er også en beskrivelse de gir av denne dokumentarserien i fire deler.

Og de fire drar ut i verden, bl.a. til Roma og videre til Afrika. De møter likesinnede som Bob Geldof, Noam Chomsky, Al Gore, Jonas Gahr Støre, Jan Egeland, Erik Solheim, Hans Blix, Thorvald Stoltenberg og mange flere.

Norsk dokumentarserie i fire deler (2006)
Originaltittel: 15 minutes of peace
Kveldens episode: En historie om oss som drømmer om å redde verden
Produsert av: AFF v/Frode Myhra Skog
Pressekontakt i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no