Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 14. mars 2001 kl 23.00 Drapsalarm

Drapsalarm (t)

NRK2 onsdag 14. mars kl 23.00
Drapsalarm

Har krimsjefen sett syner?

Tessa og Steve har fått en telefonisk henvendelse om et mord. Men de finner verken lik eller spor av noe som helst. Derfor tar de det hele med stor ro, inntil det viser seg at det er sjefen selv, politiinspektør Malcom Thorne, som har varslet drapet.

Han mener nemlig å ha vært vitne til at en person ble kastet utfor taket på en bestemt bygning, og han er like forundret som alle andre over at det ikke finnes spor av noen forbrytelse.
Spørsmålet blir da naturligvis om den gode politinspektør har sett syner. Var han så nervøs foran et legebesøk at han diktet opp et drama mens han sto og kikket ut av vinduet i legens venteværelse?

Neste morgen kommer en ny henvendelse om mord, som viser seg å ha nær sammenheng med det politiinspektøren så. Denne gangen finner Tessa og Steve faktisk liket, og sjefen føler lettelse over at han ikke har spilt seg selv og alle andre et puss. Men hvor har liket befunnet seg i mellomtiden?

Om \"Drapsalarm\"
Hovedpersonene i denne australske krimserien er Tessa Vance (Lucy Bell) og Steve Hayden (Peter Mochrie), to unge, vakre og smarte drapsetterforskere som løser mordgåter i storbyen Sydney. Sammen utgjør de drapsavsnittets eliteteam.

26 år gamle Tessa er den yngste og smarteste medarbeideren i drapsavsnittet. Hun er snartenkt, energisk og utålmodig, og hennes arbeidsmetoder er temmelig uortodokse.
Steve er en tålmodig og jordnær type som oppnår resultater ved hjelp av metodisk arbeid og logikk. Han er kontrollert og holder folk på avstand, og i likhet med Tessa er han singel og lar alltid jobben komme foran private relasjoner.

I hver sak arbeider de tett sammen med drapsavsnittets rutinerte laboratorieteam, som består av patologen Dr. Imogen \"Tootsie\" Soames (Glenda Linscott), fotografen Dee Suzeraine (Jennifer Kent) og laboratoriesjefen Lance Fisk (Geoff Morell). En sentral rolle har også teamets sjef, den dyktige og ambisiøse Malcolm Thorne (Gary Day).

Hvert avsnitt i serien består av en avsluttet episode. Serien er skapt av Australias mest kjente kriminalforfatter, Jennifer Rowe, sammen med produsenten Hal McElroy.


NRK2 onsdag kl 23.00
Sendt 24.9.99 (NRK1)

Australsk krimserie
Originaltittel: Murder Call
Produskjon: Hal McElroy/Siuthern Star for Nine Network Australia
I rollene Lucy Bell, Peter Mochrie, Geoff Morell, Glenda Linscott, Jennifer Kent og Gary Day
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 05 78 53 (anna- marie.normann@nrk.no)