Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 26. desember 1998 kl 23.30 Nattkino: The Great Gatsby

Nattkino: The Great Gatsby (t)


NRK1 2. juledag lørdag 26. desember kl 23.30
Nattkino: The Great Gatsby

Redford og Farrow i elegant luksus
Dette er filmen vi kan se igjen og igjen. \"The Great Gatsby\" fra 1974 med Robert Redford og Mia Farrow i hovedrollene ble belønnet med flere Oscar-statuetter. Finn fram huset beste champagne og delta i julens mest elegante sosietetsselskap!
Filmen bygger på F. Scott Fitzgeralds verdensberømte roman av samme navn. Manus er bearbeidet av Francis Ford Coppola, og regien er ved Jack Clayton. Her er det såvisst ikke spart på noe for å gjenskape noe av det overdådige jetsetlivet i New York midt i de elleville 20-årene.

Oppkomling
Jat Gatsby er prototypen på 1920- tallets amerikanske oppkomling, en særdeles vellykket fyr som takket være smarthet, ambisjoner og et godt utseende har tjent en stor nok formue til å kunne blande seg med sosieteten. Han kjøper en praktfull eiendom i West Egg på Long Island, et sted der man bor for å imponere.
Den hemmelighetsfulle Gatsby blir en omtalt skikkelse i dette miljøet. Han arrangerer over-dådige selskaper og treffer da den vakre Daisy Buchanan (Mia Farrow). Henne vil han ha, og selvsagt lykkes han igjen.
Ulempen er at hun faktisk allerede er gift med Tom Buchanan (Bruce Dern). Dette ekteskapet er basert på gamle formuer og moralsk romslighet. Daisy er alltid villig til å prøve noe nytt, men denne gangen får romansen uante konsekvenser.
NRK1 lørdag kl 23.30

Bilde (elektronisk via NTB/Data- tv/Internett)
Mia Farrow og Robert Redford som dekorative stjerner i New Yorks sosietetsliv på 20-tallet.

Amerikansk spillefilm fra 1974 etter F. Scott Fitzgeralds roman
Regi: Jack Clayton - manus: Francis Coppola
Originaltittel: The Great Gatsby
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51
I rollene: Robert Redford, Mia Farrow og Bruce Dern