Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 16. august 1999 kl 19.30 Slakteren i Purnukka

Slakteren i Purnukka (t)


NRK2 mandag 16. august kl 19.30
Slakteren i Purnukka

Ung kvinne blant villmarkens sønner

- Jeg innså at jeg ikke var ond, men at noen hadde gjort meg vondt, sier Riitta Lehvonen. I dette finske dokumentar- programmet møter vi henne i Lappland hvor hun har begynt et nytt liv.
En ung kvinne fra Reso i Finland drømte om et liv i uberørt natur. Etter studenteksamen virkeliggjorde hun sin drøm, sa adjø til familie og venner og flyttet til Lappland - reinsamenes rike.
Jeg flyttet til Lappland uten min navnløse smerte. Jeg forsto ikke hvorfor jeg ikke følte meg bra. Jeg trodde det var noe galt med meg. Jeg trodde at bare jeg reiste langt nok bort hjemmefra og ikke lenger behøvde å være redd, så ble alt bra, sier Riitta.
- Det var derfor et sjokk å oppdage at en togreise på mer enn tusen kilometer ikke tok bort min smerte. Først som 23-åring innså jeg at jeg ikke var ond, men at noen hadde gjort meg vondt.
Slik forteller Riitta Lehvonen (31) om bakgrunnen for sitt valg av livsvei. Nå har hun slått seg ned som slakter i Purnukka hvor hun bor i en avsidesliggende stue midt i den ville, vakre naturen. Her i finsk Lappland har Riitta også fått nytt livsmot.

NRK2 mandag kl 19.30

Bilde (via Scanpix/Internett)
Riitta Lehvonen (31) har begynt et nytt og bedre liv i finsk Lappland. (Foto: YLE)

Pressekontakt i Fjernsynets info.avd.: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41