Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 5. mai 2001 kl 19.55 Forviklingar

Forviklingar (t)

NRK1 lørdag 5. mai kl 19.55
Forviklingar (3:24)

Sjokkerende familieforening

Forrige episode av \"Forviklingar\" sluttet med at Burts ukjente sønn dukket opp under familiemiddagen. Det viser seg å være tennislæreren Peter, som tidligere har forført den intetanende Jessica og også hennes datter Corinne.

Jessica er fortsatt lammet av sjokket og sønderknust av anger. Hun bestemmer seg for å fortelle Chester sannheten om sidespranget sitt. Men ektemannen misoppfatter fullstendig det hun prøver å si, og alt blir bare enda verre.

Senere på kvelden mislykkes Mary nok en gang i forsøket på å forføre Burt. Motvillig går han med på å søke profesjonell hjelp for sin langvarige impotens. Det anstrengte forholdet mellom Burt og stesønnene ser det imidlertid ikke ut til å finnes noen behandling for. Men når Mary truer med å forlate dem alle, får pipa en annen lyd.

Om serien
Snart 20 år er gått siden \"Forviklingar\" (Soap) rullet over norske tv-skjermer. Nå vises den elleville såpesatiren igjen på NRK1. Serien var meget kontroversiell i USA på grunn av sin uærbødige behandling av temaer som sex, homofili, kristendom og rasefordommer. Samtidig hadde den en stor og trofast seerskare, og i dag har den status som en klassiker innen komediesjangeren.

I sentrum for de usannsynlige forviklingene står familiene Tate og Campbell, som begge består av en gjeng mildt sagt eksentriske personligheter. Overhodet i den velstående Tate-familien er Chester, som er notorisk utro mot sin skrullete kone Jessica. De har tre barn: den sexfikserte Corinne, den mer tilbakeholdne Eunice og den nebbete 14-åringen Billy. Til husholdningen hører også den respektløse og allvitende tjeneren Benson og Jessicas senile far, som bare kalles for Majoren. Han har ikke fått med seg at den andre verdenskrigen er slutt og utkjemper stadig tapre slag.

På den andre siden av byen bor Mary Dallas Campbell, Jessicas yngre søster. Mary er gift med lønnsslaven Burt Campbell, som har et meget anstrengt forhold til sine to sønner - Danny, som er involvert i mafiaen, og Jodie, som er homofil.

NRK1 lørdag kl 19.55
Tidligere sendt 1. juli - 30. september 1981

Amerikansk komiserie
Originaltittel: Soap
Introduksjon: Harald Mæle
I rollene bl.a.: Katherine Helmond, Robert Mandan, Cathryn Damon, Richard Mulligan og Robert Guillaume
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)