Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 25. mars 2004 kl 20.35 Filmplaneten

Myten Howard Hughes

Filmplaneten og programleder Mikal Olsen Lerøen forteller historien om Hollywood-myten Howard Hughes (Foto: Haagen Guttu, NRK)
Filmplaneten og programleder Mikal Olsen Lerøen forteller historien om Hollywood-myten Howard Hughes (Foto: Haagen Guttu, NRK)
En av Hollywoods mest fascinerende skikkelser er Howard Hughes. Han var milliardær, filmmogul og en beryktet skjørtejeger. Historiene og mytene om denne mannen er mange, og inneholder en god blanding av suksesser, dramaer, filmstjerner og ensomhet.

Howard Hughes ankom Hollywood i 1925, 20 år gammel. Med sine drømmer, sjarme og fete lommebok var han klar for å skape seg et navn innen filmindustrien. Og det gjorde han.

Kvinner, film og skandaler
Kassasuksessene ble etter hvert mange, skandalene pirrende, heltedådene imponerende og damehistoriene endeløse. Han omgav seg med Hollywoods mest glamorøse kvinner, som Ginger Rogers, Rita Hayworth, Katharine Hepburn og Ava Gardner.

Forsvant
Hughes var mannen som kvinnene elsket, og gutta beundret. Og det var derfor fallet fra tronen var så mye hardere også. Han ble mer og mer psykisk ustabil og var livredd for bakterier.

Fra å ha vært en av Hollywoods mest omsvermede menn, trakk han seg helt tilbake og levde isolert de siste 20 åren av sitt liv, på et luksushotell i Las Vegas.

Historien filmes
Historien om Hughes liv blir nå filmatisert av Martin Scorsese med tittel "The Aviator". Leonardo di Caprio, Cate Blanchett og Gwen Stefani har hovedrollene. Filmplaneten gir deg mer om den fascinerende mannen i kveld.

Programmet ble første gang sendt på NRK2 4. desember 2003

Egenprodusert filmprogram
Programleder: Mikal Olsen Lerøen
Prosjektleder: Haagen Guttu
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049832/mob: 93046697