Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 23. juni 2007 kl 21.20 Kingdom

Livet går videre?

Peter (Stephen Fry) og søsteren Beatrice (Hermione Norris) forsøker hver på sin måte å komme videre i livet etter broren Simons forsvinning. (Foto: ITV)
Peter (Stephen Fry) og søsteren Beatrice (Hermione Norris) forsøker hver på sin måte å komme videre i livet etter broren Simons forsvinning. (Foto: ITV)
I kveldens siste episode av Kingdom gjør Peter et tappert forsøk på å komme videre etter brorens mystiske forsvinning. Men er Simon virkelig død? Søsteren Beatrice er også klar for videreutvikling og forsøker å få sekretæren Gloria med på ferden.

Peter ønsker mer enn gjerne å akseptere det faktum at broren aldri vil komme tilbake til Market Shipborough. Men alle de løse trådene gjør det vanskelig for ham. Og stadig oppdager han nye brikker i det kompliserte puslespillet.

Samtidig blir Peter oppsøkt av en gammel, polsk mann som er på jakt etter Roger Kingdom, Peter og Simons far. Mannen har fått kniven på strupen fra kommunen som ønsker å kaste ham ut fra huset han bor i. Den falleferdige rønna er nemlig fylt til randen med søppel, møkk og rotter… Peter finner raskt ut at dette er en jobb for Lyle.

Tilbake på advokatkontoret har Beatrice satt seg fore å bli Glorias bestevenninne og tar initiativet til all slags aktiviteter de to damene kan gjøre sammen. Og høflig som hun er, har Gloria problemer med å avslå noen av de sprø påfunnene den energiske Beatrice kommer opp med.

Om serien:
Stephen Fry og Hermione Norris spiller to av hovedrollene i den nye, britiske serien Kingdom. Serien består av seks episoder og skildrer livet i en oppdiktet og original landsby på østkysten av England.

Peter Kingdom bor og jobber som landsbyadvokat i idylliske Market Shipborough i Norfolk. Firmaet "Kindom & Kingdom" består egentlig av Peter og broren Simon, men Simon forsvant sporløst for seks måneder siden. Det eneste sporet man har etter ham er noen klær som ble funnet ved stranden.
Dette preger naturlig nok Peter som hver kveld oppsøker stedet broren forsvant i håp om å finne nye spor eller tegn på hva som kan ha skjedd.

Ellers er Peter en likandes fyr og glad i jobben sin. Byen han bor i er full av originale og elskelige skapninger, på lik linje med de ansatte i Peters firma.

Peters nærmeste vennekrets er resepsjonisten Gloria, advokatfullmektigen Lyle, og en mengde fargerike mennesker som stadig er innom på jakt etter juridiske råd. Blant disse er også en mystisk dame som Peter gjør sitt beste for å unngå.
Utenom jobbsfæren blir vi kjent med Peters tante og gode venninne Auriel som er en politisk ukorrekt og frittalende dame.

Britisk dramakomedie (2006)
Originaltittel: Kingdom
Produsert av: ITV
Med: Stephen Fry (Peter Kingdom), Hermione Norris (Beatrice Kingdom), Celia Imrie (Gloria Millington), Karl Davies (Lyle Anderson), Phyllida Law (Aunt Auriel) og Tony Slattery (Mr. Snell)
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no