Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 27. august 2009 kl 20.10 Bilbombene

Dødelig våpen

Med hjelp fra den tidligere CIA-agenten Robert Baer går vi dypt inn i historiene bak bilbombingen som har herjet vår verden i snart et århundre. (Foto: Many Rivers Films)
Med hjelp fra den tidligere CIA-agenten Robert Baer går vi dypt inn i historiene bak bilbombingen som har herjet vår verden i snart et århundre. (Foto: Many Rivers Films)
Med hjelp fra den tidligere CIA-agenten Robert Baer går vi dypt inn i historiene bak bilbombingen som har herjet vår verden i snart et århundre. Vi starter med ambassadebombingen i Beirut i 1983 – en hendelse som forandret Roberts liv for alltid.

I denne dokumentarserien i to deler følger vi den tidligere CIA-agenten og hans erfaringer med bilbomber som vår tids verste våpen.

Heller atombombe enn bilbombe
Vi starter med ambassadebombingen i Beirut i 1983 – en hendelse som forandret mange menneskers liv for alltid. Robert forteller om hvordan bombingen i Beirut førte til en strategisk tilbaketrekning av amerikanske styrker i Libanon og om hvordan bilbomber er blitt terroristenes ultimate våpen.

Vi får en forståelse av hvorfor det er bilbombene og ikke atomvåpen som er den største trusselen i vår verden i dag. Gjennom sin ekspertise og sitt kontaktnett etter 25 år i CIA, har Robert tilgang på unike intervjuobjekt. Vi får blant annet møte medlemmer av Zionist Stern Gang, Cosa Nostra, radikale studentgrupper, IRA og Hizbollah. Robert viser også hvordan og hvorfor bilbombene ble det perfekte dødelige våpen.

Amerikansk dokumentarserie i 2 deler (2008)
Originaltittel: Car Bomb
Produsert av: Many Rivers Films for Channel 4
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/ 975 25 287
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice , tlf 815 65 900