Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 27. april 2005 kl 22.30 Migrapolis: Besatt av kroppen

Kroppen vår – i glede og smerte

Den iranske legen Daniel Lotfi i Tromsø er i ferd med å bli Daniella (Foto: NRK)
Den iranske legen Daniel Lotfi i Tromsø er i ferd med å bli Daniella (Foto: NRK)
Den iranske legen Daniel Lotfi i Tromsø er i ferd med å bli Daniella. Etter et liv i en manns kropp har hun operert bort maskuline trekk og begynt med hormonbehandlinger. Glenn Jordheim har ringer både i brystvortene og i penis, og Jorun Steine er kroppsbygger.

Daniella ser seg selv som kvinne. Etter hvert vil hun gjerne gifte seg og adoptere barn. Før den tid gjenstår imidlertid en langvarig hormonbehandling og kjønnsskifteoperasjon.

- Kroppen og sinnet stemte ikke overens, forteller hun til Migraplis-reporter Lotten Christiansen som besøker henne på legekontoret i Tromsø. Daniel var gift med en kvinne i seks år, men det føltes aldri helt rett. – Sexlivet gikk greit rent teknisk, men det var ikke tilfredsstillende, sier Daniella.

Valget om å skifte kjønn var kontroversielt. Familien fra Iran hadde blandede følelser i forhold til Daniella. – Jeg var veldig redd for å fortelle om dette. Mamma sa at hvis det var mulig, og det vil gjøre meg lykkelig, så var det greit. Men en bror har ikke akseptert valget, og brutt all kontakt, forteller hun.

Bedre sex med piercing
Glenn Jordheim har ringer både i brystvortene og i penis. Sexlivet var helt klart en motivasjonsfaktor for å sette inn ringene. – Ja, sexlivet er veldig bra. Man får en helt annen opplevelse med disse, smiler Glenn.

Som tatovør lever Glenn av å pryde andres kropper, og til butikken hans kommer alle slags folk - Den yngste jeg har tatovert var 18, og min eldste kunde var 87. Han ville ha tatovert "Paula" på armen, sier han.

Det hele begynte da Glenn flyttet til England som ung gutt og fikk sine første tatoveringer. De symboliserte hans overgang til voksenlivet. – Det var en stadfestelse på at jeg var på egen hånd, og for første gang kunne bestemme selv.

Kvinnelig kroppsbygger
Det er ikke ofte man ser damer som Jorun Steine. Hun er kroppsbygger og trener målrettet mot konkurranser. – Jeg har alltid vært fascinert av kropp og muskler. Da broren min kom hjem fra militæret, var han godt trent og så utrolig bra ut, det husker jeg godt. Og så likte jeg Arnold Schwarzenegger, forteller Jorun. 14 treninger i uka og streng diett høres ikke spesielt morsomt ut, men for Jorun er det nødvendig hvis hun skal opprettholde formen.

- Jeg gjør det jo fordi det er gøy. Man kan gå enda lenger og ta kirurgiske inngrep eller dope seg, men jeg vil jo ikke ødelegge kroppen, jeg vil bygge den opp, sier hun.

Egenprodusert flerkulturelt magasin fra Østlandssendingen
Prosjektleder: Marianne Mikkelsen, tlf: 91 54 06 26 marianne.mikkelsen@nrk.no
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78