Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 9. mars 2003 kl 18.00 Gnottene

Smittet av sukkesyken

Kaisa smitter alle med sukkesyken. (Foto: Espen Røst)
Kaisa smitter alle med sukkesyken. (Foto: Espen Røst)
Kaisa synger og traller. Hun er i kjempegodt humør og svinger seg rundt i grotten på en svang. Sampler mekker på en gladboks han holder på å lage Men den gode stemningen i gnotte-grotten snur raskt da nesten alle gnottene blir smittet av Stella.

Hun lider av sukkesyken og er veldig trist. Snart smitter hun både Kaisa, Alff og Ralff. Og til slutt blir også Sampler smittet.

Nå må de finne en kur. Det blir viktig å få tak i en glad-gnott slik de kan bli smittet av godt humør. Men hvor er Tander?

Om serien
Gnottebarna heter Stella, Tander, Sampler og Kaisa. De bor i en hule, og her må de være helt til de blir voksne. I hulen har gnottene det fint. Her holder de kontakten med resten av gnotteverdenen gjennom blant annet gnotteposten. Gnottebarna sender også et brev hver måned – gnulebrevet - der de forteller hvordan de har det i grotten sin.

Hver av gnottene har sin særegne personlighet. Én er sjenert, én samler på lyder og masse annet rart, én er en drømmer og minstemann er familiens sjarmtroll. Stemmene til gnottene tilhører noen av Norges mest kjente skuespillere, blant andre. Grethe Kausland, Brit Elisabeth Haagensli, Dennis Storhøi, Jannike Kruse og Lars Mjøen. Figurene er over to meter høye, og inni draktene er det akrobater fra Kenneth Deans tropp. Gnottene hopper, spretter, synger og danser. Hver dag har de "gnottastikk" til heftig popmusikk som sikkert får fart på ungene foran tv’n!

Draktene er designet av Johnny Carlsen, en Hamar-kunstner, og produsert av EFFECTSTUDIO i Stockholm. De har også hentet inn eksperthjelp fra Jim Henson Productions.

Serien er rettet mot barn 4-8 år.

Barne-TV-serie
Produsent: Nordmagi a/s, nordmagi@nordmagi.com
Produksjon: Fabelaktiv as, Executive Producer Bjarte Ytre-Arne, bjarte.ytre-arne@fabelaktiv.no, 62 53 58 19
Instruktør/kunstnerisk leder: Kenneth Dean
Medvirkende (stemmer): Brit Elisabeth Haagensli, Grethe Kausland, Jannicke Kruse, Aksel Hennie, Lars Mjøen, Dennis Storhøi.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364, sidsel.linden@nrk.no, evt. Nordmagi ved Karoline Høver Lunde, tlf. 23 04 27 48, karoline.hover.lunde@nrk.no