Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 28. januar 2004 kl 19.55 Walkabout

Nils og Ronny i cajun-land

Nils og Ronny sammen med Curtis Robhan,
Nils og Ronny sammen med Curtis Robhan, "trapper" og kjentmann i sumpen (Foto: Nils og Ronny).
Walkabout beveger seg definitivt utenfor hovedveiene når de forlater den røde pickupen og setter seg i en liten pram. Sammen med lokalkjente (heldigvis) Curtis bærer turen ut i sumpene. Det blir et sydende møte med cajun-kulturen i dette tredje programmet fra USAs sørstater.

- If anything happens to me, could you get out of here? Curtis Robhan er mannen bak spørsmålet. Han er en av Louisianas aller siste "trappers", fransktalende fangstmenn med fransk-canadisk bakgrunn, de såkalte "cajuns".

Curtis er guide når Nils og Ronny igjen drar ut på eventyr det ikke er mange forunt å oppleve. Denne gangen går ferden i en liten båt timevis fra folk, i en dampende sump som mest likner "Den forheksede skogen" med vannføring. I tillegg er den full av slanger og alligatorer og andre utysker.

Curtis tar gutta med på fangst "in the Bayou", et enormt våtområde nord i Mexico-gulfen. Dersom noe hadde tilstøtt Curtis, ville det definitivt vært det siste vi hadde sett til radarparet Nils og Ronny! De ville i tilfellet ikke blitt de første som forsvant sporløst i dette utrolig vakre og fascinerende, men farlige landskapet…

Sentrum i cajun-land
Man kan lære så mangt når man er på tur. Men at Nils skulle lære jaktspill på PC langt ute på ødelandet, av en kvinnelig brooperatør i kontrollrommet på en svinge-bro, det er ikke selvsagt…

I sin brannrøde pickup forsvinner gutta stadig lengre inn i cajun-land. Og når de svinger inn foran brakken med navnet "Angell’s", er de ved cajun og zydeco - musikkens absolutte senter. Kåret til "USA’s dancehall no.1" er stedet et sydende, støyende, swingende kaos som med sitt utrolige trøkk gjør dypt inntrykk selv på verdensvante hønefossinger. Det vil det også gjøre for tv-seeren som blir med på denne reisen inn i cajun-kulturen.

Om serien
Walkabout er et annerledes reiseprogram, litt utenfor allfarvei, der Nils og Ronny møter uvanlige mennesker på ukjente steder. I denne runden besøker de blant annet sørstatene i USA, driver en dykkerinstruktør til van(n)vidd på Filippinene og drar en tur i Ungarn.

Nils og Ronny kaller programserien "en roadmovie fra resten av verden", og lover en underholdningsdokumentar som inneholder ikke helt dagligdagse opplevelser.


Reiseprogram. Produsert av Nils & Ronny AS i samarbeid med NRK.
Pressekontakt Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41 (92 01 55 79)


LENKER
  • Hjemmeside