Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 22. mars 2010 kl 20.15 Klasse 10 B

Gode resultater

I løpet av vårsemesteret har hver og en elev i klasse 10 B oppnådd svært gode resultater. Magnus som nesten aldri var på skolen, har vært der omtrent hver eneste dag. I tillegg har han gått opp en karakter i alle fag. (Foto: Strix)
I løpet av vårsemesteret har hver og en elev i klasse 10 B oppnådd svært gode resultater. Magnus som nesten aldri var på skolen, har vært der omtrent hver eneste dag. I tillegg har han gått opp en karakter i alle fag. (Foto: Strix)
Klasse 10 B ved Sten-Tærud skole i Skedsmo kommune tok i vinter mot en stor utfordring. Ved hjelp av noen av Norges dyktigste pedagoger skulle de nå et ekstremt høyt mål i løpet av et semester. Klarte de det?

I kveldens episode får vi svaret alle har ventet på. Har klasse 10 B klart å heve seg fra å være en svak skoleklasse til å bli en av landets tre beste?

Stor feiring
I løpet av vårsemesteret har hver og en elev i klasse 10 B oppnådd svært gode resultater. De har utviklet seg faglig, fått økt motivasjon og tro på seg selv.

Magnus som nesten aldri var på skolen, har vært der omtrent hver eneste dag. I tillegg har han gått opp en karakter i alle fag. Bråkemakeren Jonas som kun var på skolen for å treffe venner, har fått tilbake troen på at også han kan være flink på skolen. Gymlærer Live har klart å lokke Ole Andreas tilbake til gymtimene med yoga, og Soma har fått god hjelp av ordboken som norsklærer Harald ga henne. Hun noterer ned alle ord hun ikke forstår og har brukt stilskrivingen i norsk til å fortelle om hvordan det er å være innvandrerjente i Norge. Malin har økt snittet sitt betraktelig, og i tillegg fått selvtillit nok til å fremføre til en 6’er på muntlig eksamen! Dette feires med en følelsesladet avslutning der både foreldre, lærere og elever oppsummerer klassens reise.

Om serien
Kan man heve en svak skoleklasse ved å sette inn noen av Norges dyktigste pedagoger og gi dem et ekstremt høyt mål? Klasse 10 b ved Sten-Tærud skole i Skedsmo kommune har tatt utfordringen. I løpet av vårsemesteret skal de gå ut fra grunnskolen som en av de beste klassene i landet.

Ti mandager fremover følger vi elevene i deres siste semester på grunnskolen. Målet er å gå fra å være en svak skoleklasse til å bli en av landets beste. De vanlige lærerne byttes ut med ni håndplukkede pedagoger, som sammen skal sørge for å gi elevene det grunnlaget de trenger for å fullføre videregående skole.

Det er Strix som har produsert denne serien, og som har kommet seg inn bak lukkede dører i skolen. Filmteamet tilbrakte hele vårsemesteret i klasserommet til klasse 10 b. Resultatet er blitt en dokumentarserie på ti episoder.

Både elever (og foresatte) og lærere har fått se serien før premieren. Alle har uttrykt at de opplever den som en sannferdig gjengivelse av skolehverdagen. "Klasse 10 b" er en observerende dokumentar der ingenting er iscenesatt.

Norsk dokumentarserie i ti deler
Produsert av Strix
Produsent: Malin Østli, 922 53 934
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900