Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 23. mai 2006 kl 21.25 Lov og orden: New York

Forskrudd lege-sex

Etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og Alex Eames (Kathryn Erbe) i
Etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og Alex Eames (Kathryn Erbe) i "Lov og orden: New York". (Foto: Universal Pictures)
En lege i New York har et forskrudd seksualliv og påfører sine unge kvinnelige klienter ulike og sjeldne virus. En politimann i en av metropolens forsteder begynner å undersøke saken, men blir snart funnet drept.

Politimannen Buzz Davis kom aldri tilbake da noen ringte ham, og fikk ham til å reise inn til New York. Han blir funnet død med en isøks i hodet, sittende fast i et telleapparat.

Voyeur og ekshibisjonist
Nå kobles etterforskerne Goren og Eames på saken. De klarer å spore den drepte politimannen til to forskjellige New York-leger: Den frikete Roger Stern som viser seg å være voyeur, og den ekshibisjonistiske veterinæren Scott Borman som har adgang til alle slags dyrevirus.

Unge Megan, et av ofrene, sier hun var sammen med både Stern og Bormann. Da hun gjorde det slutt, fikk hun et par øreringer som gjorde øreflippene hennes såre. Et annet av ofrene, Anais, fikk desinfeksjonsesken til øyelinsene i retur. Det skjedde en stund etter at hun hadde gjort det slutt, og hun ble straks smittet av et sjeldent virus.

Mer om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, som nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2002
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 2
Kveldens episode: "Zoonotic"
Produsert av: Universal Pictures
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57