Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 28. mars 2003 kl 19.55 Venneprøven

Siv Jensen og Henrik Mestad

Siv Jensen, programleder Hilde Hummelvoll og Henrik Mestad (NRK-foto: Ole Kaland)
Siv Jensen, programleder Hilde Hummelvoll og Henrik Mestad (NRK-foto: Ole Kaland)
Fremskrittspartiets Siv Jensen og skuespilleren Henrik Mestad stiller med hvert sitt vennelag hos Hilde Hummelvoll i kveld. Siv Jensen har med seg lillesøster Nina og Helene Hauge som Siv har kjent siden videregående. Henrik Mestad har med seg venn og skuespillerkollega Bjarte Hjelmeland og Brynjar Stautland, forfatter og dokumentarfilmskaper blant mye annet.

Nina Jensen, Sivs lillesøster, er nyutdannet marinbiolog og spesielt interessert i fiskeoppdrett, forskning, dyr og miljøvern. Nina mener for øvrig at "alle dyr er søte". Helene Hauge er en språkmektig dame. Hun har bodd mye i utlandet og snakker både fransk og italiensk. Hun jobbet i mange år innen kosmetikkindustrien, men er nå kjedesalgsjef i et stort matvarefirma i Norge.

Henrik Mestad gikk sammen med Bjarte Hjelmeland på Teaterhøgskolen i årene 1988-91, og han har kjent Brynjar Stautland nesten like lenge. Ved siden av å være forfatter og filmskaper er Brynjar interessert i natur og friluftsliv. Han har også sin egen gullgruve.

Om serien
Hilde Hummelvoll leder "Venneprøven" fredager klokken 19.55. Ukentlig møtes to lag som skal konkurrere mot hverandre. Hvert lag består av en kjent person som har med seg to venner, og de skal svare på spørsmål som for eksempel: "Hvem bruker mest tid foran speilet?" Eller: "Dere ser på bryllupet til kronprins Haakon og Mette-Marit – hvem blir mest rørt?" Har alle tre på laget samme svar, får de poeng.

Det er også flere typer konkurranser i programmet, blant annet syngekonkurranse, lyvekonkurranse og kunnskapskonkurranse.

Premiene er ikke de mest luksuriøse, men desto mer morsomme. Beversafari Nordmarka og handletur til Svinesund er noe av det Hilde kan by på til vinnerne.

Gil Bonden og hennes band BoogaBoys blir fast musikalsk innslag i "Venneprøven".

Egenprodusert underholdning
Programleder Hilde Hummelvoll
Prosjektleder Anne Torjusson Diesen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83