Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 17. juli 2004 kl 19.40 Født på solsiden

Tullball med ball

Audrey (Penelope Keith) stoler ikke på at bestevenninnen Marjorie (Angela Thorne) klarer å arrangere det tradisjonelle ballet. (Foto: BBC Worldwide)
Audrey (Penelope Keith) stoler ikke på at bestevenninnen Marjorie (Angela Thorne) klarer å arrangere det tradisjonelle ballet. (Foto: BBC Worldwide)
Tiden har kommet for det årlige ballet til inntekt for den tradisjonelle revejakten. Ballet har vanligvis vært holdt på Grantleigh Manor, men med en ny eier som ikke vet hva som skal gjøres og en gammel eier som ikke helt klarer å gi slipp, er det duket for atskillige forviklinger.

Audrey klarer ikke å venne seg til livet utenfor Grantleigh Manor. Richard ser heller ikke ut til å takle overgangen til godseier særlig bra. Kanskje de rett og slett skal forsøke å hjelpe hverandre?

Det baller på seg
Richard skjønner raskt at han ikke makter å arrangere det tradisjonelle revejakt-ballet på egen hånd. Han ber derfor Audreys venninne Marjorie om hjelp, vel vitende om at Audrey ikke stoler på Marjorie og aldri vil la henne ta hånd om det alene. Richard vet at han på denne måten kan få Audrey til arrangere ballet uten å måtte be henne om det. Dermed kan han indirekte be om Audreys hjelp, uten å spørre henne. Slik beholder de æren begge to. En god plan, mener Richard. Men vil Marjorie gi slipp på oppgaven, og er det i Audreys interesse at Richard lykkes? Og klarer hun å skille fornuft og gryende følelser?

Om serien
Vi følger Audrey fforbes-Hamilton (Penelope Keith) i hennes bestrebelser for å opprettholde verdigheten når hun ser seg nødt til selge sitt kjære Grantleigh Manor. Kjøperen er den litt for lite dannede, men akk, så pengesterke Richard DeVere (Peter Bowles).

"Født på solsiden" slo i gjennom med et brak da serien kom på britiske skjermer i 1979. Kombinasjonen av kjente skuespillere og den britiske fascinasjonen for klassespørsmål og sosial status sikret serien imponerende høye seertall. Siste episode hadde hele 24 millioner seere, hvilket er det høyeste tallet noen sinne for et enkeltprogram på britisk fjernsyn.

"Født på solsiden" gikk også på NRK på begynnelsen av 1980-tallet, og vil garantert være et kjærkomment gjensyn for tilhengere av britisk, klassisk komedie!

Innkjøpt komedieserie fra BBC Worldwide.
Produksjonsår: 1979
Originaltittel: To the Manor Born: Rythms of the Earth
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup 23 04 98 41 (92 01 55 79),

I de viktigste rollene:
Penelope Keith (Audrey fforbes-Hamilton), Peter Bowles (Richard DeVere), Angela Thorne (Marjorie Frobisher), John Rudling (Brabinger), Daphne Heard (Mrs Polouvicka), Micheal Bilton (Ned), Gerald Sim (Rector).