Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 18. april 2000 kl 23.20 I studio med George Martin

I studio med George Martin (t)


NRK1 tirsdag 18. april kl 23.20
I studio med George Martin

Sir George Martins siste album

\"Hvis du snur meg opp ned, vil du se at det faller noter ut av ørene mine, innrømmer Sir George Martin. Han har produsert utallige Beatles-album, og i dokumentaren \"It\'s my life\" får vi se at han legger den avgjørende hånden på sitt siste album der han har valgt å spille inn et utvalg Beatles-låter han setter høyt. Låtene er spilt inn av og sammen med mange kjendiser, som gir musikken en helt ny dimensjon.

Sir George Martin som er adlet av Dronning Elizabeth og best kjent for sitt engasjement med utallige Beatles-produksjoner, har i denne dokumentaren forenet sine kunnskaper, sin visdom, sin musikalske stil og ikke minst sin humor med kjente artister og skuespillere. Fra Goldie Hawns forsiktige kurring til Jim Carreys ville ablegøyer, er alle stjernene i dokumentaren oppmuntret av Martin til å tolke de utvalgte låtene helt på deres egne måte.

Gummifjeset Jim Carrey har valgt seg ut John Lennons psykedeliske tekst \"I am the Walrus\". Ved hjelp av Martins eksperthjelp får vi se Carrey gi en virkelig energisk oppvisning til sin utvalgte melodi.

\" Jeg ville byttet alt for Goldie Hawns latter, fastslår Sir Martin. En boblende Hawn har valgt seg ut den klassiske Beatles-sangen \"A Hard Day\'s Night\".

Når det gjelder ballader kommer en ikke utenom Celine Dion. Hun er også på plass hos Martin der hun fremfører sin versjon av låten \"Here, there and everywhere\".
John Williams har status som en av de fremste klassiske gitaristene i verden. Han presenterer George Harrisons låt \"Here comes the sun\" med bare sin akustiske gitar.
Som en hyllest til de fire store i Beatles og mannen bak dem, George Martin, har Phil Collins laget en kraftfull versjon av \"Golden slumbers\". Collins gjør alt selv, både vokal, kor og trommer!

Komiker Robin Williams og artist Bobby McFerrin har laget sin egen spesielle duo, og de fremfører \"Come together\" med tilstrekkelige krumspring og til stor applaus fra de fremmøtte.

NRK1 tirsdag kl 23.20

Bilde
1. Sir George Martin og gummitrynet Jim Carrey.
2. Martin og sangfugl Celine Dion.
3. Martin synger sammen med skuespiller Goldie Hawn.
4. Sir George Martin mikser sammen med Robin Williams og Bobby McFerrin. (Alle foto: Buena Vista Productions)

En britisk produksjon av Alan Benson
Pressekontakt Fjernsynets Informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18