Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 16. mars 2009 kl 19.55 Mitt liv med dyr

Steve Leonards dyriske eventyr

I tv-serien
I tv-serien "Et apeliv" fulgte vi Steve Leonard i arbeidet på et rehabiliteringssenter for orangutanger på Borneo. (Foto: Adam Chapman)
Den britiske veterinæren Steve Leonard er kjent også for norske seere fra en rekke tv-serier. Han er den ultimate dyre-actionhelten, og elsker å måle krefter med naturens mest utrolige atleter. Han har kappløpt med geparder, svømt med haier og boltret seg i lufta med vandrefalker. Kveldens dokumentar viser noen av høydepunktene i karrieren hans.

Helt fra han gikk på veterinærskolen har Steve Leonard kastet seg inn i de mest fantastiske eventyr. Sammen med medstudent Trude Mostue har han vært på safari i Afrika og på ekspedisjon i Det ville Vesten, han har latt oss få oppleve de mest utrolige dyrearter i seriene "Ekstreme dyr" og "Ekstreme jegere", har fulgt langveisfarende dyr i "Fantastiske reiser", og han har reddet orangutanger på Borneo i "Et apeliv".

Kombinasjonen av veterinæryrket og programlederrollen har gitt Steve Leonard muligheten til å dra på oppdagerferd til alle verdenshjørner, og han har satt seg selv i ekstreme og farlige situasjoner for å komme tettest mulig inn på naturen.

Denne dokumentaren fra BBCs naturredaksjon ser tilbake på noen av de mest spennende, følelsesladede og ekstreme øyeblikkene i Steve Leonards tv-karriere, og vi får høre bakomhistorier fortalt av hovedpersonen selv.

Britisk dokumentar (2008)
Originaltittel: My Life With Animals – Steve Leonard
Produksjon: BBC Natural History
Programleder: Steve Leonard
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no