Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 27. februar 2005 kl 18.00 Amuletten

Den magiske amuletten

Sara (Rebekka Rognøy), pappa (Mikkel Gaup), mamma (Ingrid Jørgensen) og lillebror Johan blir vi kjent med i den nye dramaserien
Sara (Rebekka Rognøy), pappa (Mikkel Gaup), mamma (Ingrid Jørgensen) og lillebror Johan blir vi kjent med i den nye dramaserien "Amuletten". (Foto: Hans Kristian Riise)
I en ny, spennende dramaserie blir vi kjent med samejenta Sara som akkurat har flyttet til Oslo med familien. Det er mye nytt å forholde seg til, og hun gruer seg til å begynne på ny skole. Men et gammelt familieklenodium skal vise seg å være til stor hjelp på mystisk vis.

"Amuletten" er i tre episoder og er del av en nordisk utvekslingsproduksjon i serien "God historie for de små!". "Amuletten" skal vises både i Sverige, Danmark, Finland og Estland.

I rollen som Saras far møter vi Mikkel Gaup, kjent fra blant annet "Jul på Månetoppen" og filmen "Veiviseren". Serien er innspilt i Oslo og Kautokeino.

Første episode
Akhu er Saras yndlingsbestemor, og nå kommer hun endelig på besøk. De skal reise sammen til Kautokeino og lillebror Johans dåp.

Akhu viser frem den fine dåpsgaven hun skal gi til lillebror. Det er en amulett, et familieklenodium som har vært i deres samiske slekt i generasjoner. Amuletten går alltid i arv til den første gutten som døpes Johan.

Magiske evner
Bestemor forteller Sara om amulettens fantastiske evner og egenskaper, noe som får Sara til å ville tyvlåne den litt. Det hun vil er å se om den virker og om den kan hjelpe henne med noe av det hun er redd for…

Norsk dramaserie i tre deler
Produsert av Nordisk film for NRK Barn og Ungdom
Produsent: Berit Steen
Regi: Anette Ostrø
I rollene: Rebekka Rognøy, Mary Sarre, Mikkel Gaup, Ingrid Jørgensen, Terje Strømdahl, Eli-Anne Linnestad, m.fl.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, tlf 23 04 98 41/90 95 53 64