Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 27. januar 2001 kl 22.20 Fakta på lørdag: Dus med Kjus

Fakta på lørdag: Dus med Kjus (ttv)

NRK1 lørdag 27. januar kl 22.20
Fakta på lørdag: Dus med Kjus

Sannheten om alpinkongen
Et filmteam fra NRK har fulgt alpinstjernen Lasse Kjus gjennom de to siste årene. Kveldens Fakta på lørdag avliver myten om alpinstjernen som sleivete, lat og overlegen. Dokumentaren er historien om en merkverdig periode i en toppidrettsutøvers liv, sett med Kjus\' egne øyne.

Lasse Kjus ble historisk da han tok medalje i samtlige fem disipliner i alpin-VM i Vail i 1999. Siden den gang har det meste gått annerledes enn Lasse hadde tenkt. Han mistet hele fjorårssesongen på grunn av sykdom. Han er blitt hudflettet i media. Han har startet eget klesfirma, og han har reklamert for øl!

NRK-journalist Knut Magnus Berge og fotograf Svein Magne Os har fulgt Lasse tett fra oppturen i Vail, via turbulensen i fjor og fram til oppbyggingen mot et nytt VM og årets Kitzbühel-renn.

I dokumentaren møter vi en åpenhjertig alpinstjerne, som blant annet forteller om konfliktene han har vært involvert i en spesiell periode av sin utrolige karriere. - Spytta ut og tråkka på! Slik opplevde han mediestormen mot seg i vinter.

NRK1 lørdag kl 22.20

Egenprodusert dokumentar fra Faktaavdelingen
Ved Knut Magnus Berge og Svein Magne Os (fotograf)
Pressekontakter: Gunilla Gaarder, tlf. 23049364, gunilla.gaarder@nrk.no og Siri G. Meyer, tlf. 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no

1. Lasse Kjus sammen med programskaperne Knut Magnus Berge og Svein Magne Os på toppen av Lauberghorn. (Foto: NRK).

2. Lasse Kjus og fotograf Svein Magne Os under filmingen på toppen av Lauberghorn. (Foto: NRK).