Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 14. mai 2004 kl 21.25 Detektimen: Poirot: Lunsj for Poirot

Mord til lunsj

Et uskyldig skuespill utvikler seg til et ekte mord, med mesterdetektiv Hercule Poirot som sjokkert vitne. Klarer han å finne ut hvem som står bak? (Foto: Granada Television)
Et uskyldig skuespill utvikler seg til et ekte mord, med mesterdetektiv Hercule Poirot som sjokkert vitne. Klarer han å finne ut hvem som står bak? (Foto: Granada Television)
Lunsjgjestene setter maten i vrangstrupen når det som skulle være et uskyldig skuespill, utvikler seg til et drap for åpen scene. Poirot er sjokkert tilskuer til hendelsen, men som alltid makter han å holde hodet kaldt nok til å løse gåten og finne den skyldige.

Den eksentriske Lady Angkatell inviterer sin venn Hercule Poirot og en rekke andre gjester til landstedet The Hollow. Her skal de nyte en god lunsj i fred og fordragelighet.

For å underholde gjestene har Lady Angkatell fått i stand et lite skuespill. Dessverre blir det mer realistisk enn planlagt når det viser seg at rødmalingen er ekte blod og at liket virkelig er dødt. Det siste ordet doktor John Christow ytrer før han dør, er "Henrietta".

Sjalusi
Hercule Poirots undersøkelser viser at den avdøde hadde, eller hadde hatt, et kjærlighetsforhold til tre av kvinnene som var til stede; hustruen Gerda, elskerinnen Henrietta Savernake og den tidligere forloveden Veronica Gray.

Det synes klart at motivet er sjalusi, og at Poirot må forstå flere aspekter for å avsløre morderen.


Innkjøpt dramaserie fra Granada Television.
Produksjonsår: 2003
Originaltittel: Poirot: The Hollow
I de viktigste rollene: David Suchet (Hercule Poirot), Jonathan Cake (John Christow), Megan Dodds (Henrietta Savernake), Edward Fox (Gudgeon), Claire Price (Gerda Christow)
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41 (92 01 55 79)