Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 20. desember 2000 kl 18.10 Ambassadøren

Ambassadøren (t)


NRK2 onsdag 20. desember kl 18.10
Ambassadøren (1:6)

Enke, alenemor og ambassadør

Det er en utfordrende livssituasjon Harriet Smith befinner seg i. Hun er enke, 47 år, engelsk ambassadør i Dublin, Irland og alenemor for to tenåringsgutter. Hun er kvinne i en meget mannsdominert verden og megler i en betent politisk verden.

Ambassadøren må holde hodet kaldt når diplomatiske kriser truer britiske interesser, og jobben som ambassadør står i fare. En jobb som fører Harriet Smith (Pauline Collins) inn i en farlig verden med narkotika, korrupsjon, skandaler og forbrytelser - en verden langt unna cocktailselskapene i Downing Street.

Det er mange som ønsker den kvinnelige ambassadøren dit pepperen gror, men hun er standhaftig, viljesterk og dyktig. Problemet hennes er rollen som mor. Hennes to tenåringssønner synes hun ofrer dem til fordel for jobben. Men hun lar fedrelandet gå foran til tross for at hun går med konstant skyldfølelse og dårlig samvittighet. Lettere blir det ikke når hun innleder et forhold til den ene sønnens studieveileder. Han har sterke meninger om hennes forhold til barna.

Kraftfull serie
\"Ambassadøren\" er en dramatisk og kraftfull serie som i bunn og grunn handler om menneskelige relasjoner, om hvor vanskelig diplomatiet kan være å håndtere og om hvordan den internasjonale politikken egentlig er. Serien handler ikke minst om en kvinne som prøver å gi sitt ytterste i alle roller - som toppolitiker, mor og elskerinne.

Serien er skrevet Russel Lewis som også står bak serier som \"Kavanagh QC\", \"Inspektør Morse\" og \"Between the Lines and Sharpe\".

Første episode
Ambassadør Harriet Smith kommer til Dublin og oppdager at den irske regjeringen anklager britene for å ha senket en av trålerne deres i et sammenstøt mellom ubåter. Flere menn døde i kollisjonen, og Smith vil til bunns i saken.

Hun spør John Stone (Denis Lawson), en MI6 agent om han kan foreta etterforskningen. Han oppdager snart at den irske tråleren hadde behov for reparasjoner og at det var noe galt med kompasset. Harriet finner ut at tråleren var ute av kurs og at den befant seg i et forbudt område.

NRK2 onsdag kl 18.10
Tidligere sendt NRK1 10.9.99

Britisk dramaserie i seks deler
Skrevet av Russel Lewis
I rollene: Pauline Collins, Denis Lawson, William Chubb, Dominic Mafham, Alison McKenna, Owen Roe
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna- marie.normann@nrk.no)

Bilde
1. Pauline Collins spiller ambassadøren Harriet Smith.

2. Sønnene betyr mye for Harriet Smith (Pauline Collins), men ikke alt.