Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 24. januar 2011 kl 21.30 Koselig med peis

Familieoppgjør


Med en stadig friskere far får Georg tid til å finne en mor til barnet han så sårt ønsker seg. Bente har en opprivende krangel med Terje, som blir stadig mer isolert.

Frank er nå så frisk at han har bestemt seg for å begynne å jobbe igjen. Men før han kan jobbe offisielt må han få tilbake advokatbevillingen sin. Det står og faller på vergen hans, så Frank gjør sitt ytterste for å fremstå som skikket overfor Georg.

Oppgjør mot Terje
Bente får et stadig dårligere forhold til både Liv og sønnen Terje. Bente tar et oppgjør med Terje da hun finner ut om hans siste internettprosjekt. Hun reiser hjem til ham og spør ham hvem han er. Hun forteller at hun skammer seg over ham, at han aldri har gjort noe for noen, og at han er verre enn faren sin Frank. I mellomtiden har Frank, Georg og halvsøsteren Jenny funnet tonen.

Georgs ekskjæreste har blitt avslørt for plagiat og blir latterliggjort i pressen. Georg ser sitt snitt til å spa henne opp fra rennesteinen, og hun biter på.

Om serien
"Koselig med peis", en karakterdrevet dramaserie med mye humor, forteller om den dysfunksjonelle familien Broch-Hansen. I sentrum står Georg som motvillig blir sin fars verge og må flytte inn i barndomshjemmet. Fra nå virvles fortrengte ting til overflaten, og etter mange års konfliktvegring blir den splittede familien tvunget til å forholde seg til hverandre igjen.

36 år gamle Georg er en verpesjuk mann med frykt for sin egen forstand, frykt for å bli som sine foreldre og frykt for å mislike den man blir overfor den man elsker.

Han er overbevist om at han snart skal bli far, og begynner å vurdere sine nærmeste: Faren Frank, som har vært en sær eneboer i mange år, moren Bente som har flyttet sammen med en annen kvinne, og yngstebroren Terje som lager happenings på internett. Georg og Terje har et like anstrengt, men vidt forskjellig forhold til sin far og sin felles fortid.

Satsing på nye talenter
"Koselig med peis" er en spennende satsing på nye talenter innenfor tv-drama, med Thomas Seeberg Torjussen (36) som manusforfatter og ansvarlig kreatør. Han er også serieskaper og debuterende regissør sammen med fotograf Daniel Voldheim ("Fritt vilt", "Switch") på episode 1-3. Daniel har regi på hele serien, og Anne Sewitsky ("Himmelblå","Sykt lykkelig" – nå tatt ut til Sundance filmfestival) på episode 4-6. Anne er i tillegg co-regissør på episode 1-3.

Hvem er hvem?
Georg – spilles av Anders Baasmo Christiansen:
Anders Baasmo Christiansen spiller storebroren Georg (36), en verpesjuk mann med frykt for egen forstand. Georg skriver brev til sitt ufødte barn i tilfelle han, som sin far, lukker seg inne og blir et mysterium. Men ønsket om å stifte sin egen familie havner i skyggen av forsøket på å leve i samme hus som sin far.

Frank – spilles av Stein Winge:
Stein Winge spiller rollen som faren Frank, en bitter og paranoid eneboer med alvorlige psykiske problemer. Han har mistet bevilgningen som advokat på grunn av alkoholproblemer og dermed også seg selv.

Terje – spilles av Anders Danielsen Lie:
Anders Danielsen Lie spiller lillebroren Terje (33), en misantrop og forfatter som tror han er ferdig med familien sin. Men der tar han grundig feil.

Jenny – spilles av Viktoria Winge:
Viktoria Winge spiller Jenny, som viser seg å være halvsøsteren til Georg og Terje. Det tar en stund for hemmeligheten blir oppdaget og forviklinger oppstår.

Bente – spilles av Tone Danielsen:
Tone Danielsen spiller moren Bente, en respektert rektor som sliter med å forholde seg til sine to voksne sønner. Hun har funnet kjærligheten på nytt i Liv, men heller ikke de snakker samme språk.

Norsk dramaserie i seks deler
Produsert for NRK av Tordenfilm AS
Manus: Thomas Seeberg Torjussen
Regi: Thomas Seeberg Torjussen (ep. 1-3), Daniel Voldheim (ep. 1-6) og Anne Sewitsky (4-6)
Produsent: Kari Moen Kristiansen
Komponist: John Erik Kaada
Med: Anders Baasmo Christiansen (Georg), Stein Winge (Frank), Anders Danielsen Lie (Terje), Tone Danielsen (Bente), Viktoria Winge (Jenny), Lena Ellingsen, Jon Skolmen, Ellen Horn, Bjørn Sundqvist, Anna Bache-Wiig.
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900