Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 10. mars 2008 kl 21.30 Sommer

Siste "Sommer" – inntil videre

Christian (Jesper Langberg) reagerer meget kontant i forhold til Adams (Mikael Birkkjær) forsøk på a sikre at han og Sophia kan bli boende i huset. (Foto: Thomas Marrott)
Christian (Jesper Langberg) reagerer meget kontant i forhold til Adams (Mikael Birkkjær) forsøk på a sikre at han og Sophia kan bli boende i huset. (Foto: Thomas Marrott)
I kveld avsluttes den første sesongen i dramaserien "Sommer". Vil Adam satse på Anna til tross for at han ønsker seg barn og hun ikke kan få? Vil Lærke tilgi Yasin for at han bedro henne med Lotte? Og hva med Sophia, familiens klippe – vil hun støtte sin stadig sykere ektemann Christian, eller leve ut sin nyfunne frihet?

Mange konflikter og dilemmaer er ikke er avklart hos den stadig mer splittede familien Sommer. Noe får vi vite i kveldens episode, men vi må nok vente med å få alle svarene til de ti neste episodene kommer. Disse er under produksjon nå.

Feilslagne investeringer
Adam har oppdaget at familiens bolig er belånt til over pipa og pengene satt over styr på feilslåtte investeringer. Han tilbyr seg personlig å sikre at Christian og Sophia likevel kan få bli boende i huset. Men Christian avviser dette kontant, til tross for Sophias protester.

Midt oppe i det hele får Adam inn en pasient der det står om liv og død. Andre deler av Adams liv er til gjengjeld lystbetont. Han setter stor pris på at Anna bringer moro og glede inn i hverdagen hans.

Jakob gleder seg over at han skal tilbake til Malawi. Han er i full gang med forberedelsene, mens Mille er helt i villrede om mange viktige ting i livet. Hun er tilbudt en spennende fotojobb i Danmark, og slites mellom lysten til å stå på egne ben og å holde løftene hun har gitt Jakob.

Lærke prøver igjen selv å takle sine problemer, også i forhold til Lotte, og hun vender seg til Sophia i et viktig spørsmål.

Om serien
Danmarks Radio byr på nok et stort anlagt familiedrama med serien "Sommer". Det handler om generasjonskonflikt, kjærlighet og pliktfølelse i en legefamilie mange ser opp til. Men bak fasaden er ikke bildet like plettfritt.

Christian og Sophia Sommer har to sønner som begge har fulgt i sin fars fotspor og utdannet seg til leger. Hjemme i Danmark driver Christian og sønnen Adam en vellykket legepraksis i familiens praktfulle villa. Adam er den suverene kvinnebedåreren, intellektuelt skarpskodd og kanskje mer egnet som forsker enn som allmennlege.

Broren Jakob er den arbeidsomme idealisten, som sammen med samboeren Mille og hennes datter Lærke vender hjem til Christians 65-årsdag, etter å ha arbeidet for Leger Uten Grenser i Malawi i Afrika.

Når faren blir syk, sprekker den tilsynelatende perfekte fasaden. Kanskje er ikke de så feilfri som man skulle tro?

Dramaserie fra Danmarks Radio (2008)
Produsent: Sven Clausen
Manuskript: Jeppe Gjervig Gram og Tobias Lindholm.
Regi: Carsten Myllerup sammen med Kathrine Windfeld ep. 1-3, Kasper Gaardsøe ep. 4, Carsten Myllerup 5, 6, 9 og 10, Mikkel Serup ep. 7 og 8
I rollene: Lars Ranthe, Marie Louise Wille, Cecilie Bøcker Rosling, Jesper Langberg, Lisbet Dahl, Mikael Birkkjær, Camilla Bendix m.fl.
Pressekontakt NRK: Anja Nylund Hagen, tlf: 911 64 716 / 23 04 40 79,
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no
Blir også sendt fredag kl 20.00 på NRK3