Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 8. oktober 1999 kl 22.30 Martin (Hache)

Martin (Hache) (t)


NRK2 fredag 8. oktober kl 22.30
Martin (Hache)

Far og sønn gjenforenes

Sønnens selvmordsforsøk blir et vendepunkt i livet for den argentinske filmregissøren Martin Echenique. Han har de siste 20 årene bodd i Spania og har hatt liten kontakt med den nå 19 år gamle sønnen i Buenos Aires.
Beskjeden om at sønnen kan ha forsøkt å ta sitt eget liv ved å innta en blanding av beroligende piller og alkohol, får Martin umiddelbart til å sette seg på flyet til Argentina. Martin har bare forakt til overs for sitt hjemland - kanskje fordi han en gang elsket det så høyt? I alle de årene som er gått, har han konsekvent nektet å se seg tilbake.

Sønnen
Sønnen heter også Martin, men alle kaller ham bare H - som uttales \"hache\" og betyr sønn. Han bor sammen med moren i Buenos Aires. 19-åringen hverken studerer eller arbeider. Han driver formålsløst rundt i byen og spiller rock på sin elektriske gitar. Det er fem år siden han sist så faren.

Møtet mellom far og sønn
Når de møtes igjen, svever sønnen mellom liv og død. Martin får vite at hans ekskone, som har giftet seg på nytt, har gitt opp å hjelpe den ørkesløse, depressive 19-åringen. Hun har hverken fysisk eller følelsesmessig rom for gutten, og ønsker bare at han skal flytte til faren i Madrid. Martin går med på det, og tar sønnen med seg tilbake.

Den nye familien
I Madrid bor Martin sammen med sin kokainavhengige og mye yngre kjæreste Alicia og deres felles venn Dante, en homofil skuespiller. Selv om han egentlig er glad i dem begge, klarer Martin aldri å vise det. Det samme gjelder for hans forhold til sønnen.
Dramaet i denne argentinske filmen - som vant Publikumsprisen under fjorårets \"Film fra Sør-festival\" - utspiller seg i en serie meget intense samtaler i denne noe uvanlige familien.

NRK2 fredag kl 22.30

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Forholdet mellom far og sønn (Federico Luppi/Juan Diego Botto) står sentralt i filmen \"Martin\" - et navn de begge bærer.

2. Martin (Federico Luppi) bor sammen med kjæresten Alicia (Cecilia Roth) og deres felles venn Dante (Eusebio Poncela)

3. Han heter Martin, men alle kaller ham bare H. Juan Diego Botto spiller den unge mannen.

Film - innkjøpt
Produksjonsland: Argentina (1997)
Originaltittel: Hache
Regi: Adolfo Aristarain
Med Federico Luppi, Juan Diego Botto, Eusebio Poncela og Cecilia Roth
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41