Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 13. november 2012 kl 21.30 Bokprogrammet møter: Jon Michelet

Siss møter Jon


Jon Michelet sier han vil bli husket for tre ting: krimbøkene, fotball-VM-bøkene og sjøromanene sine. Vi treffer ham mens han skriver på første bind av hans store sjøroman om norske krigsseilere.

Jon Michelet har et svært fargerikt liv bak seg. Han dro til sjøs som ung mann og ble styrmann og overstyrmann, før han gikk over til journalistikken og til forlagsarbeidet. Han var et fremtredende medlem av ML-bevegelsen i 60-og 70-årene og ble aktivt overvåket av Overvåkningspolitiet i 70-årene.

I 1975 debuterte Michelet med kriminalromanen "Den drukner ei som henges skal". Det var som kriminalforfatter han ble kjent, selv om han har skrevet over 40 bøker innen alle sjangere fra barnebøker og skuespill til romaner og sakprosa.

Hans originale bøker fra fotball-VM, som han skrev sammen med Dag Solstad, vekket stor oppmerksomhet da de kom. Michelet har mottatt Rivertonprisen to ganger med 20 års mellomrom, i 1981 og i 2001.

Filmen "Orions Belte" som er bygget over en av Michelets bøker, regnes som en av de aller beste og mest populære norske filmer som er laget.

Verket som Michelet nå holder på med, er personlig og viktig for forfatteren. Vi får innblikk i skriveprosessen i dette andre programmet av Bokprogrammets serie med forfatterportrett.

NRK Kultur 2012
Prosjektleder: Bjørn Hulleberg
Presseansvarlig: Sarah Jordanson Fauske , tlf: 41506747
TV- seere bes henvende seg til Publikumsservice.