Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P2 søndag 13. mai 2007 kl 22.05 Jazzklubben

Maijazz med jenter i front

Saksofonist Frøy Aagre. (Foto: Erling Wicklund, NRK)
Saksofonist Frøy Aagre. (Foto: Erling Wicklund, NRK)
"Jazzklubben" inntar denne gang Maijazz i Stavanger og bringer opptak fra tre konserter som alle frontes av sterke kvinnelige utøvere.

Trompeteren Gunhild Seim fra Bergen dyrker amerikansk frijazz i tradisjonen etter Don Cherry, men har også sin egen lyriske side. Gruppa si har hun kalt "Time Jungle", med hentydning både til møtende tidsepoker og kryssende taktarter.

Saksofonist Frøy Aagre fra Nøtterøy har studert musikk i England, Argentina og USA og har turnert i Afrika. Hun spenner bredt i sitt uttrykk og er kjent for sin CD "Katalyze" hvor lytteren inviteres til å spille med via dataskjerm.

Fra Arendal kommer vokalist Inger Marie Gundersen, som i godt voksen alder har smøget seg stille inn i toppsjiktet av norske vokalister. Hun har nylig hatt stor suksess i Japan med sin gruppe, gjestespiller var den svenske gitaristen Ulf Wakenius. Og plata "By Myself" ser ut til å bli en bestselger.

Reporter Erling Wicklund er glad for på denne måten å kunne følge opp Norsk Jazzforums nylig vedtatte strategiplan om å stimulere kvinnelig norsk jazz:
Ikke no' problem når vi har slike artister som rollemodeller, sier han.

"Jazzklubben" NRK P2
Søndag 13. mai kl. 22.05 og onsdag 16. mai kl. 19.30.