Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 11. august 2006 kl 19.30 Mat med Niklas

Gazpacho i varmen

Niklas Eksted i
Niklas Eksted i "Mat med Niklas". (Foto: SVT)
Svensk buffé med snitter, ålmoussé, minipizza og gul gazpachosuppe står på menyen hos tv-kokken Niklas.

Hvordan lager man så spansk gazpachosuppe? Jo, med gule tomater. En vakker solgul og kald suppe passer fint til bufféen. I tillegg blir det minipizzaer med litt forskjellig på og en våget ålmoussé med gammel dansk gelé.

Myter om mat
I sendingen undersøker også reporter Christer Lundberg sannhetsgehalten i noen av våre vanligste matmyter. Kan man egentlig si at frukt er godterier? Er det farlig å svømme like etter at man har spist? Og blir man smart av å spise fisk?

Mer om serien
I fjor gjorde Niklas Ekstedt sin første sesong som tv-kokk i Sveriges Television. Vi møter ham sammen med kjøkkenskriveren Sara W. Arén. Kokebokforfatteren Lisa F. Winbladh dukker opp, og reporteren Christer Lundberg bidrar med innslag om ulike matfenomener i Sverige. "Mat med Niklas" har sending hver uke resten av sommeren.

Svensk matserie (2005)
Originaltittel: Mat/Niklas
Produsert av: SVT/Nordvisjon/samproduksjon
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900