Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 8. juni 2003 kl 20.10 Lonely Planet spesial: De beste reiserutene

Verdens barskeste turer

Ian Wright forsøker seg på noen av de barskeste turene i verden. (Foto: Beyond Distr.)
Ian Wright forsøker seg på noen av de barskeste turene i verden. (Foto: Beyond Distr.)
I en spesialutgave av Lonely Planet blir vi med Ian Wright på noen av de barskeste turene i verden, fra arktiske strøk til Australia, fra Asia til det afrikanske kontinent.

De tøffe turene Lonely Planets reisemann drar oss med på denne gang foregår til fots, på hest, med hundespann, i båt, på fjelltopper, og de skjer rundt vulkanmunninger, over breer og fjorder.

På verdens tak
Vi snakker om en tur på Mount Everest, og på Afrikas majestetiske fjell Kilimanjaro, som dessverre er i ferd med å miste sin snødekte krone. En tur nedover den ville Colorado River hører også med når Ian Wright er på tur.

Om serien
Lonely Planet er et velkjent begrep for de reisevante: Reisebøkene fra all verdens land selger i milliontall til ryggsekkturister som ønsker seg tips om enkle og billige måter å ta seg fram i verden på. Også de prisbelønte tv-programmene gir nyttige tips og råd, og blir samtidig presentert på en særegen og morsom måte av de unge reporterne. I dag er tv-programmene over store deler av verden like kjent som bøkene, og har anslagsvis 30 millioner seere.

I Lonely Planet er koffert bannlyst. Det samme er tradisjonelle turistattraksjoner, overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Lonely Planets reportere tar oss med til stedene vi må utforske selv.

Innkjøpt program fra Beyond Distribution
Originaltittel: Lonely Planet Special
Produksjon: Pilot Film & Television Production Ltd.
Kontaktperson i Programinnkjøp: Gunilla Gaarder, 23 04 93 64
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57LENKER
  • Lonely Planet