Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 7. juli 2000 kl 21.00 Leos lov

Leos lov (t)


NRK1 fredag 7. juli kl 21.00
Leos lov (3:8)

Dødelig trekant

Gabi Michalek blir skutt rett utenfor sin egen husdør når hun forlater drosjen, og nok en gang står politisjef Leo Kress uten spor og motiv i en mordsak.

Det eneste Kress vet er at ektefellene Michalek til stadighet var uenig om finansene. De slet med økonomiske problemer, og Kress har inntrykk av at Gabi ofte fikk skylden.
Kress undersøker videre og finner noe mistenkelig i Gabis privatliv. Det viser seg at hun pleide et svært nært og intimt vennskap med Marianne Kenat. Noe som etter hvert ble uutholdelig for Mariannes ektemann Joachim og deres datter Jenny.

Om serien
NRK1 er i gang med en ny tysk detektime som har fått tittelen \"Leos lov\". Serien har allerede gått en stund, og gjort suksess på tyske skjermer, og nok en gang handler det om en middelaldrende tysk politisjef i München. \"Leos lov\" er blitt den mest populære kriminalserien i hjemlandet etter at Derrick tok farvel med tv-seerne.

Hovedpersonen i serien er politisjef Leo Kress (Rolf Schimpf). Han leder en gruppe yngre detektiver som arbeider med de mest alvorlige og kompliserte kriminalsakene i München, og til stadighet er det nye mord og forbrytelser som skal oppklares. Leo Kress har både samme autoritet og intellekt som vi husker fra Derrick, og det er selvfølgelig ikke en eneste sak som forblir uoppklart når Kress leder etterforskningen.

Kress? nærmeste og beste kolleger i etterforskningsgruppen er Heymann (Michael Ande) og Richter (Pierre Sanoussi- Bliss), og når trekløveret er på forbryterjakt, er det ikke mange detaljer som går dem forbi.

NRK1 fredag kl 21.00

Bilde
1. Bernhard Michalek (Jaques Breuer, t.v) gir Marianne Kenat (Susanne Uhlen) skylden for sin kones død. Heymann (Michael Ande) forhindrer at det kommer til håndgemeng mellom de to.
2. Jenny Kenat (Katja Woywood) i håndjern. Hennes far Joachim (Gerd Anthoff), krever et ordentlig svar av etterforskerne Leo Kress (Rolf Schimpf) og Gerd Heymann (Michael Ande) (Foto: ZDF)

Tysk kriminalserie
Originaltittel: Der Alte
I hovedrollene: Rolf Schimpf, Michael Ande, Pierre Sanoussi-Bliss
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18