Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 22. november 2001 kl 21.45 Sopranos

Nye krefter

Mafiasjef Tony Soprano utvider klanen med nok et medlem, Furio Giunta, og med nytt talent og nye krefter gjennomfører han et par organisatoriske forandringer. Paulie og Silvio blir forfremmet slik at de heretter rapporterer direkte til bossen, mens Furio, Christopher og Pussy skal rapportere til Paulie og Silvio.

Innehaverne av et kombinert solstudio og bordell har ikke fått oppgjør etter avtale, og for å se hvordan Furio fungerer, bestemmer Tony seg for å la ham ta seg av sakene. Furio satser på muskelmenn og våpen for å ordne opp med lite samarbeidsvillige klienter.

Pussy er ikke fornøyd med degraderingen av egen person, og han er direkte fiendtlig overfor Furio. Christopher på sin side har i all hemmelighet tatt timer for å lære seg å bli skuespiller. Istedenfor å lytte til sjefen har han viet seg kunsten i vold.

Ellers ser businessen ut til å gå bra, og Tony har kontroll over egen organisasjon. Likevel er han både ilsk og hissig. Han oppsøker familiens rådgiver Hesh, som supplerer ham med en del interessante opplysninger om familien, blant annet den at faren hans led av angstanfall. Til slutt blir doktor Melfi brakt på banen for å undersøke Tony i lys av den nye informasjonen om faren.

Om serien
Organisert kriminalitet sett fra en psykiaters sofa er den noe uvanlige innfallsvinkelen til denne serien som henter handlingen fra et robust amerikansk/italiensk mafiamiljø i New Jersey.

Vi møter mafiabossen og familiemannen Tony Soprano (James Gandolfini), en gjennomsnittlig, middelaldrende mann som nå er havnet i en midtlivskrise. Han har en lydig og pliktoppfyllende kone, Carmela, en opprørsk 17 år gammel datter, Meadow, og en sønn som går under navnet Anthony jr. Tony forsøker å være en god far og ektemann, samtidig som han leder sitt selskap innen "renovasjonsbransjen"; men problemene tårner seg opp på begge fronter.

Den nære familiekretsen består også av Tonys mor, Livia, som han prøver å få plassert på aldershjem. Til Tonys private sfære hører ellers den ikke helt hemmelige elskerinnen. Men hans nærmeste fortrolige er psykiateren dr. Jennifer Melfi. Til henne betror han alt - unntatt det hun allerede vet; at Tony er mafiaboss.

Tonys foretaksomme onkel, Corrado "Junior" Soprano, og den ambisiøse nevøen Christopher Moltisanti er sentrale personer også i andre runde av serien "Sopranos" som er spilt inn i New Jersey. Blant Tonys viktigste "forretningsforbindelser" er Paulie Walnuts og nattklubbeier Silvio Dante. Blant nykommerne er Tonys søster Janice og Richie Aprile, bror til den avdøde mafiabossen Jackie Aprile. En av Tonys beste venner og "businesspartner" Big Pussy Bompensiero, som forsvant på mystisk vis, er tilbake igjen.

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: The Sopranos II
Produsert av David Chase
Med James Gandolfini, Lorraine Bracco, Edie Falco, Jamie-Lynn Sigler, Robert Iler, Nancy Marchand, Aida Turturro, Dominic Chianese, Michael Imperioli, Tony Sirico, Vincent Pastore, Steven van Zandt m.fl.
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53
LENKER
  • Sopranos Allday 
  • Sopranos