Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 14. februar 1999 kl 19.00 Søk

Søk (ttv)

NRK1 søndag 14. februar kl 19.00
Søk (3:10)

Vis meg ditt kjøkken
Vis meg ditt kjøkken, og jeg kan si hva du tror på! Jødiske Wenche Murad har to oppvaskkummer, to sett med serviser og to sett med bestikk. Kjøkkenet er strengt delt opp i to deler.
I det tredje programmet i det multireligiøse reportasjemagasinet \"Søk\" blir programleder Anne Ardem med inn på kjøkkenet til jødiske Wenche Murad.
- Det er vanskelig å si hva som er å komme nær Gud, men jeg føler ihvertfall en tilfredsstillelse av å overholde de reglene vi har fått fra Bibelen, sier hun.

Jødiske spiseregler
Hun holder strengt på jødiske spiseregler, og har et såkalt kosher- kjøkken. Det betyr at hun ikke blander kjøtt og melkeprodukter, og kjøkkenet er delt opp i soner.
Ikke mange jøder i Norge overholder disse reglene, som er begrunnet i det gamle testamente, men familien Murad i Oslo gjør det. På spørsmål om ikke utenforstående blir engstelige for å gjøre noe \"galt\" på kjøkkenet hennes, ler hun og sier :
- Jeg er vant til å forklare gjester hvordan jeg vil ha det, og de lærer seg fort at de må være nøye med på hvilken side av kjøkkenet de kan sette fra seg forskjellige ting.

Kveldens gjest
Gjest hos programleder Anne Ardem er pastor Geir Sandberg. To ganger har han fastet i 40 dager, og han forteller hvorfor :
- Det å ikke spise gjør det enklere for meg å konsentrere meg om Gud, og Hans vilje med livet mitt!
For å oppnå en enda bedre konsentrasjon, sier Sandberg at han i fasteperioder også kutter ned på andre ting.
- Jeg ser ikke på tv, leser ikke aviser og begrenser det sosiale samværet til et minimum, sier han.
I programmet skal vi også være med på feiringen av avslutningen på ramadan. I år fant den sted 18. og 19. januar. Vi skal besøke en marokkansk og en pakistansk familie.
NRK1 søndag kl 19.00

Bilde (via Skanpix/Data-tv/Internett)
Programleder Anne Ardem i samtale med pastor Geir Sandberg.

Egenprodusert magasin om religion og livssyn
Programleder: Anne Ardem
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53