Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 6. desember 2002 kl 23.20 Sopranos

Et tyngende problem

Ralphies (Joe Pantoliano, t.v.) slengbemerkning om kona til en av sjefene i New York fører til oppvask med Tony Soprano (James Gandolfini). (Foto: Warner Bros)
Ralphies (Joe Pantoliano, t.v.) slengbemerkning om kona til en av sjefene i New York fører til oppvask med Tony Soprano (James Gandolfini). (Foto: Warner Bros)
Glem FBI, glem ekteskapsproblemer og Meadows mange innfall. Tony Sopranos største problem nå er Ginny Sacks rompe!

Ginny Sack er kona til Johnny – som er nestkommanderende i New York-mafiaen. Ginny var danser i sine yngre dager, men lider nå av overvekt. Så tykk er hun at Ralph Cifaretto, en av Tonys menn, spøker om at hun burde få fjernet en førti kilos føflekk fra bakenden! Denne spøken sitter ikke vel hos Ginnys ektemann Johnny, og han prøver å få sjefen til å ”bestille” en likvidasjon av Ralphie.

Tony innblandes
New York-sjefen Carmine ringer til Tony og ber om råd for å få roet situasjonen mellom Johnny og Ralphie. Han frykter at Esplanade-kontrakten kan bli skadelidende på grunn av bråket. Tony ser seg nødt til å få ”ekspedert” Ralphie, selv om han ikke er videre glad for det.

Trøbbel på hjemmefronten
Kanskje Tony burde konsentrere seg mer om hva som skjer hjemme enn om Ginny Sacks bakende – det ser nemlig ut som at Carmela har begynt å få et godt øye til Furio, den rå og upolert vakre italieneren som jobber for Tony. Dessuten har Carmela blitt sertifisert eiendomsmegler uten Tonys vitende. Hun er lei av at han skjuler hvordan det ligger an med finansene deres.

Om serien
Handlingen foregår i New Jersey – et steinkast fra New York City. Her hersker Tony Soprano og hans gjeng. Det foregår intense territoriekriger mellom mafiasjefer i området og hjerteskjærende familiefeider. Men også kjærlighet og het elskov, utroskap, narkotika og kaldblodige henrettelser. Tony Soprano er gift med Carmela. De har to barn sammen, Tony jr. og Meadow. Tonys søster Janice gir ham stadige grå hår i hodet. Tony går motvillig i terapi hos psykologen Jennifer Melfi. Onkel Junior blir pustet i nakken av FBI, mens de har vanskeligere for å få has på Tony. For Tony er det en stadig kamp om respekt fra sine undersåtter og for å opprettholde et normalt familieliv og en plettfri forstadsfasade.

Dramaserien ”Sopranos” har vunnet 23 priser i diverse kategorier og blitt nominert til utallige tv-priser. Senest i fjor ble hovedrollehaver James Gandofini belønnet med en SAG-statuett, skuespillerforbundets påskjønnelse. Året før fikk han og serien TV-kritikernes pris pluss en drøss Emmy-priser. Produsenten David Chase har sagt at dette blir den siste sesongen som kommer fra hans penn. Om Warner Bros. og HBO vil fortsette et år til uten ham er heller usikkert.

Amerikansk dramaserie
Sopranos, år 4
Produksjon: Warner Bros./HBO
Produsent/regi: David Chase
I noen av rollene: James Gandolfini (Tony), Lorraine Bracco (Dr. Melfi), Edie Falco (Carmela), Michael Imperioli (Christopher), Dominic Chianese (Onkel Junior), Drea de Matteo (Adriana)
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364