Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 16. november 2002 kl 21.35 Med hjartet på rette staden

Dårlige vibber i Aidensfield

Muffens i Aidensfield – konstabel Mike Bradley (Jason Durr, t.h.) ordner opp. (Foto: Yorkshire Television)
Muffens i Aidensfield – konstabel Mike Bradley (Jason Durr, t.h.) ordner opp. (Foto: Yorkshire Television)
En konvolutt med nakenbiler som tilsynelatende forestiller konstabel Mikes kone Jackie og en personbil som brukes som rambukk i et ”brekk” på en forretning i Aidensfield – dette er blant ingrediensene i ukens episode av ”Med hjartet på rette staden”.

Eller er det kanskje ikke forsøk på innbrudd likevel? I bilen sitter nemlig skjemtegjøken Greengrass og bak rattet hans kompis Silas. Etter krasjet tar Greengrass over kommandoen og stikker med bilen fra stedet. Den dukker senere opp ved byens sykehus, og der legen finner ut at Silas er død av hjerteslag.

Jackies ære
Imens prøver Mike å spore opp bilen som har krasjet inn i en av byens forretninger. Han stanser en rød personbil som har tydelige merker etter en kollisjon. Bak rattet sitter London-fotografen Sean Banks, som forklarer at han bor på byens hotell og at han har alibiet i orden.

Alibiet viser seg å være Mikes kone Jackie. Hjemme hos dem finner Mike også en konvolutt med nakenbilder tatt av Sean Banks. De synes å forestille Jackie…

Mer om serien
Denne høsten og vinteren sender NRK1 24 nye episoder av ”Med hjarte på rette staden” som er spilt inn i idylliske Yorkshire i England. Hovedpersonene er politibetjent Mike Bradley (Jason Durr) og hans sakførerkjæreste Jackie Bradley (Fiona Dolman)..

Med seertall på inntil 17,7 millioner er ”Med hjarte på rette staden” den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; i forrige sesong hadde ”Med hjarte på rette staden” på det meste drøyt en million seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 9)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57