Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 9. februar 2012 kl 21.30 Filmbonanza

Tina og Betina går til filmen


Møtene i kvelde er bloggjentene Tina og Betina, Norges nye stjerneregissør og en kontroversiell filmskaper som har fått anklager om å lage en rasistisk film.

Komikerne Odd Magnus Williamson og Henrik Thodesen har gjort suksess gjennom sketsjeshowet "Torsdag kveld fra Nydalen", hvor deres mest populære karakterer er de relativt ufordragelige tenåringsjentene Tina og Bettina. Nå går Tina og Betina til filmen. Hvilke utfordringer står man ovenfor når man skal gjøre en sketsj på tre minutter til en nitti minutters spillefilm?

Tommy Wirkola er den unge mannen som på pur idealisme og pågangsmot har gått fra å være en outsider i norsk filmmiljø til å regissere actionfilm i hundremillionersklassen i Hollywood. Filmbonanza har møtt Norges nye stjerneregissør i Hollywood mens han jobber med å legge filmmusikk på sitt hjertebarnprosjekt "Hans and Gretel: Witch Hunters"

Ruben Østlund er kanskje den mest spennende filmskaperen i Skandinavia akkurat nå, men også den mest omstridte. I hjemlandet Sverige har Play vakt voldsom debatt, med anklager om at Østlund har laget en rasistisk film. Filmbonanza har besøkt ham hjemme i Gøteborg.


Egenproduksjon 2011
Prosjektleder: Haagen Guttu
Programleder Vegard Larsen
Presseansvarlig : Sarah Jordanson Fauske, tlf: 41 50 67 47
23044064
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900