Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 19. desember 2002 kl 21.30 Bekjennelsen

En fars dilemma

På dåpsdagen til sitt første barnebarn gjør Olof en rystende oppdagelse. F.v. Sigge (Jonas Karlsson), Olof (Ralph Carlsson), Nina (Johanna Sällstrom) og Thomas (Magnus Krepper). (Foto: Johan Paulin, SVT)
På dåpsdagen til sitt første barnebarn gjør Olof en rystende oppdagelse. F.v. Sigge (Jonas Karlsson), Olof (Ralph Carlsson), Nina (Johanna Sällstrom) og Thomas (Magnus Krepper). (Foto: Johan Paulin, SVT)
Politimannen Olof er lamslått av sjokk. Han har oppdaget at sønnen Thomas har løyet om sitt kjennskap til det estiske ekteparet som er funnet døde.

Sammen med den målbevisste politikvinnen Marit har Olof ansvaret for etterforskningen av drapet på den estiske mannen. Også liket av den dreptes kone er nå funnet i innsjøen.

Ved ekteparets husvogn er det funnet spor som kaster mistanke på Sigge, Thomas bestekamerat og svoger. Til sin forferdelse forstår Olof nå at Thomas har holdt tilbake sannheten, og at han kjente de drepte. Fotografiene han har funnet av sønnen sammen med det estiske paret, taler sitt tydelige språk.

Nå er Olof fast bestemt på å få Thomas til å fortelle sannheten. Så er spørsmålet hva han vil gjøre med hemmeligheten han har oppdaget. Er hans lojalitet til politiet så sterk at han vil vise fram fotografiene, eller er han først og fremst en far som vil beskytte sønnen sin?

Om serien
Hvordan kan et tilsynelatende helt vanlig menneske bli drapsmann? Er det så opplagt å velge den riktige veien og å handle rasjonelt og klokt, når man risikerer å miste alt?

Om det handler den tredelte svenske serien ”Bekjennelsen”, som sendes på torsdagskrimmen i NRK1. Det er en psykologisk thriller om løgn, svik og mord i en svensk småby.

Mens hans høygravide kone ligger på sykehus, forandrer livet til Thomas seg for alltid. Den utad så fredsommelige og sympatiske unge mannen blir drapsmann. Sammen med sin trofaste bestekamerat Sigge forsøker han neste dag å fjerne alle spor. Men mye går galt underveis, og det blir Sigge som havner i politiets søkelys.

Manuset er skrevet av Ulf Ryberg, med suksesser som ”Kvinnen i det låste rommet” og ”Den gråtende ministeren” bak seg. Regissøren Daniel Lind Lagerlöf har tidligere laget filmene ”Vägen ut” (Det store gjennombruddet) og ”Hans och hennes”.

Svensk thriller i tre deler
Originaltittel: Bekännelsen
Produksjon: Sveriges Television
Manus: Ulf Ryberg
Regi: Daniel Lind Lagerlöf
I rollene: Jonas Karlsson, Magnus Krepper, Anna Pettersson, Johanna Sällström og Ralph Carlsson
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99