Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 14. august 2003 kl 19.30 Med sjel og særpreg: Ingrid, molta - og hytta

Ingrids fritidsparadis

Andreas Lunnan besøker Ingrid Espelid Hovig på hytta i Nord-Trøndelag. (Foto: Sverre Krüger)
Andreas Lunnan besøker Ingrid Espelid Hovig på hytta i Nord-Trøndelag. (Foto: Sverre Krüger)
Når Ingrid Espelid Hovig ferierer, blir hun bokstavelig talt sittende på utstilling. Hennes fritidsparadis er nemlig en ganske unik hytte i glass og stein, tegnet av hennes arkitektmann. Hit tar Andreas Lunnan oss med i kveld til en halvtimes hyggestund.

Ingrid Espelid Hovig drar til fjellheimen i Nord-Trøndelag når hun en sjelden gang unner seg noen feriedager. Lengst mot øst i Steinkjer kommune, ved Mokkavatnet – ligger hennes unike paulun, en majestetisk hytte i glass og stein. Den er tegnet av Ingrids ektemann, den kjente arkitekten Jan Inge Hovig, som døde i 1972. Han rakk ikke å fullføre byggingen før sin bortgang, men Ingrid sørget for å omsette ektemakens planer til virkelighet.

- Jeg kan ikke tenke meg en bedre form for sjelelig oppladning. Stillheten, roen, den høye himmel - og den enestående, varme atmosfæren som råder blant oss hyttenaboene – drar meg stadig til Ogndalsfjella, selv om avstanden er i drøyeste laget, sier Ingrid. - Men det meste lar seg løse når man har gode venner. De henter meg med bil på stasjonen og kjører meg til fjells, og sannelig frakter de meg med båt helt inn til hytteveggen. Noen som undrer seg på om jeg har funnet mitt jordbærsted?

Egenprodusert portrettserie
Ved Sverre Krüger og Andreas Lunnan
Pressekontakt: Anna-Marie Normann,tlf. 23 04 78 53