Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 9. juni 2009 kl 22.30 Krigens brorskap: Hva vi kjemper for

Et fryktelig syn

Major Winters (Damien Lewis) og Easy Company oppdager en forlatt konsentrasjonsleir – fortsatt full av fanger. (Foto: HBO)
Major Winters (Damien Lewis) og Easy Company oppdager en forlatt konsentrasjonsleir – fortsatt full av fanger. (Foto: HBO)
Easy Company går endelig inn i Tyskland hvor de møter null motstand. De tar seg til rette for natten ved å sparke beboere ut av husene sine.

Overraskende nok oppdager soldatene i Easy Company at fienden slett ikke er så forskjellig fra dem selv, og de benytter muligheten til å slappe av litt og til og med prate med lokalbefolkningen.

Major Winters er bekymret for sin venn kaptein Nixon som kommer tilbake fra et mislykket hopp med en annen enhet. Han er kynisk innstilt mot krigen og drikker tett. Easy Company mottar nyheten om at president Roosevelt er død og rykker inn i nok en tysk by. Herfra sender Major Winters en liten patrulje på rekognoseringstokt i en skog. Patruljen finner en forlatt konsentrasjonsleir med hundrevis av avmagrede fanger – de fleste jøder.

Easy Company begynner å mate de stakkars fangene og er helt sjokkert over at lokalbefolkningen benekter enhver kjennskap til konsentrasjonsleiren.

Om serien
"Krigens brorskap" er basert på Steven Ambroses bestselger ved samme navn, og forteller historien om Easy Company, det 506. fallskjermregiment i 101. luftbårne divisjon, U.S. Army. Vi følger soldatene fra de starter den første intense treningen hjemme i USA i 1942, til de erobrer Hitlers Ørnerede i Berchtesgaden.

I løpet av krigen utvikler mennene seg til å bli elitesoldater av første klasse. Fallskjermtroppen Easy Company har det alt annet enn lett. De kjemper, sulter, fryser og risikerer livet for hverandre – hver eneste dag. Tv-seerne får igjennom ti spennende episoder følge soldatenes tapre kamp i noen av historiens viktigste øyeblikk.

Boken og manus til serien er basert på timevis av intervjuer med overlevende fra "Easy company" og soldatenes egne nedtegnelser og dagbøker. Den er produsert av blant andre Steven Spielberg og Tom Hanks.

Programmet er sendt tidligere

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: "Band of Brothers"
Produksjonsselskap: HBO og Warner Bros.
Produsert av: Tom Hanks og Steven Spielberg
Regi: Tom Hanks, David Frankel, David Leland, Richard Loncraine, m.fl.
I noen av rollene: Jimmy Fallon, Nicholas Aaron, Kirk Acevedo, David Schwimmer, Donnie Wahlberg og Damien Lewis.
Pressekontakt: Sidsel Linden, 23 04 98 41/909 55 364