Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 15. mars 2000 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Forbrukerinspektørene


NRK1 onsdag 15. mars kl 19.30
Forbrukerinspektørene

Vin med terningkast seks

Forbrukerinspektørene setter i neste sending søkelyset på vinjournalistenes innflytelse på oss forbrukere. Mange opplever at når en vin har fått terningkast seks og god omtale i de store avisene, så blir det raskt utsolgt i polutsalgene. Men kan vi stole på vinjournalistene?

I januar lanserte Vinmonopolet en billig rødvin som fikk kjempeomtale i alle avisene.
På få uker har denne vinen blitt tidenes salgssuksess for Vinmonopolet. FBI spør om vi bør stole på rådene fra vinjournalistene, og om det er tilfeldig hvilke viner som får god omtale og hvilke som forbigås i stillhet.

Kortselskapene gjør for dårlig kredittvurdering - mange får økonomiske problemer

Har du ikke kontanter til å betale en ny sofa, et nytt kjøleskap eller en ny pc, kan kredittkortselskapene hjelpe deg. Men, det kan bli svært dyrt å være fattig. Kredittvurderingen som kortselskapene foretar, tar ikke hensyn til at folk skal leve et vanlig sosialt liv, hevder Thor A. Andersen, generalsekretær i Norsk inkassobyråers forening. I forrige sending møtte vi tobarnsmoren Ellen, som har kommet bakpå økonomisk. I denne sendingen skal vi se hvordan det går når vi sender henne ut for å skaffe seg kreditt på kjøpekort. Hva blir den økonomiske konsekvensen for Ellen når hun får en kreditt på 40.000? Pengene skal jo en gang betales tilbake.

Sikre bilbarneseter
Forsikringsselskapet Storebrand/If leier ut bilbarnesetet Caresame, som de kaller \"markedets sikreste bilbarnesete\". Kunder som lager avtale med Storebrand/If får en forsikring på en million kroner med på kjøpet. Men Forbrukerinspektørene kan avsløre at dette setet ikke lever opp til den nyeste europeiske sikkerhetsnormen ECE 03, som ble innført for fem år siden. Siden oktober har det vært forbudt å selge bilbarneseter som ikke møter denne normen. Det er imidlertid fortsatt lov å leie ut setene ...

NRK1 onsdag kl. 19.30

Billedtekst:
Forbrukerinspektørene holder koken og avdekker urimelige forbrukersaker.
(Foto: Jens Sølvberg)

Egenprodusert faktaprogram
Prosjektleder: Cecilie Ellingsen
Programledere: Ole Hedemann, Snorre Tønset, Ingunn Kyrkjebø, Elin Ruhlin Gjuvsland, Jorunn Voll

Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956