Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 15. juni 2009 kl 21.30 The Street

Meningen med livet

Stan McDermott (Jim Broadbent) stempler inn på jobben for siste gang (Foto: Granada)
Stan McDermott (Jim Broadbent) stempler inn på jobben for siste gang (Foto: Granada)
Det er noe sterkt genuint over menneskene i Bold Street. Det må være en av grunnene til at serien har hentet hjem så mange priser. Måten Jim Broadbent skildrer lager-formannen Stan på, er troverdig og vekker nok gjenkjennelse hos mange.

I nummer 8 i gaten vi ble kjent med sist, bor hovedpersonen i kveldens episode - Stan McDermott på snart 65 år. Han var vitne til at lille Katy ble påkjørt i forrige episode, og må vitne i rettsaken.

Borte best
Stan er gift med Brenda, spilt av Sue Johnston, nok et kjent ansikt for norske tv-seere. Etter 40 års ekteskap er det ikke akkurat varme og bekreftelser som preger ekteskapet til Stan og Brenda. Da er livet bedre på jobben. Men sjefen foreslår ganske overraskende at Stan skal pensjonere seg før han egentlig er forberedt på det. Sjokkert og desillusjonert går Stan til et drastisk skritt. Den ene hendelsen tar den andre, og livet tar en dreining som selv ikke Stan kunne forestilt seg.

Typisk engelsk
Byen er Manchester, landet er England og gaten heter Bold Street. Den britiske tvserien forteller om livet og lidenskapene bak dørene i denne gaten. Det er drama det er snakk om, skrevet av anerkjente Jimmy McGovern og serien har vunnet mange prestisjefylte priser for ypperlig spill og god regi.

De menneskelige dramaene som spiller seg ut i den nord-engelske byen er viklet inn i hverandre. Du møter en trebarnsmor som kjeder livet av seg, elskeren hennes forvandler seg til å bli hennes verste fiende, en desillusjonert mann oppdager at han likevel betyr noe for familie og venner, et uventet vennskap som snur opp ned på en drosjesjåførs liv, og to søstre som etter mye krangel finner tilbake til hverandre på grunn av et ekteskap som bryter sammen. Flere av rollene er besatt av kjente skuespillere vi tidligere har kunnet glede oss over.

Britisk dramaserie i seks deler
Manus: Jimmy McGovern
I rollene: Jim Broadbent, Sue Johnston, Shaun Dooley
Produsent: Granada
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900