Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 1. oktober 2006 kl 20.00 Kvitt eller dobbelt

Kunnskap satt på prøve

Høstens tre første deltakere sammen med programleder Nadia Hasnaoui og Christian Strand. Øverst er Jeremy Robertson, i midten Jenny Sandmo Ellefsen og nederst Tina Presthus. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Høstens tre første deltakere sammen med programleder Nadia Hasnaoui og Christian Strand. Øverst er Jeremy Robertson, i midten Jenny Sandmo Ellefsen og nederst Tina Presthus. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Det folkekjære programmet "Kvitt eller dobbelt" er tilbake. I 12 programmer denne høsten vil vi møte unge mennesker under 18 år som er lidenskapelig opptatt av noe eller noen. Hovedpremien er på 48.000 kroner.

"Kvitt eller dobbelt" gikk første gang i 1961 og er blant NRKs mest kjente produksjoner. Programmet har vært sendt åtte ganger tidligere, den siste runden så sent som i 1994. Da var Knut Bjørnsen programleder.

Denne gangen er det Nadia Hasnaoui som er programleder i studio, med god hjelp fra Christian Strand på "bakrommet". Mens Nadia spør ut kandidatene, følger Christian familie og venners reaksjoner på sidelinjen.

Spesialkunnskaper
I hvert program møter vi tre unge mennesker med spesialkunnskap om et bestemt tema. De spenner vidt, fra vinter-OL og The Simpsons til moderne fysikk og europeisk geografi, for å nevne noe. Til sammen var det 1400 som meldte sin interesse for å delta i spørreprogrammet.

Hver kandidat starter på 1500 kroner og dobler deretter premien til summen utgjør 48.000 kroner. I tillegg til en fagdommer for hvert tema er Merete Smith, generalsekretær i Advokatforeningen, hoveddommer. Hun vil sørge for at konkurransen går riktig og rettferdig for seg.

I kveld
Høstens tre første deltakere er Jenny Sandmo Ellefsen, Jeremy Edward Robertson og Tina Presthus.

Jenny (13) fra Os i Bergen har vært Harry Potter-fan på sin hals siden hun var seks år gammel. Sammen med mamma har Jenny lest bøkene om den spesielle gutten med de runde brillene gjentatte ganger. Det er ingen tvil om at Harry Potter er en populær kar. Jenny var blant 400 påmeldte med Harry Potter som tema, men den eneste som kom gjennom nåløyet! Favorittboken hennes er "Harry Potter og mysteriekammeret" og "Harry Potter og ildbegeret". Like fullt er det samtlige seks bøker Jenny skal bryne seg på i kveldens Kvitt eller dobbelt. Fagdommer er Torstein B. Høverstad som har oversatt alle Potter-bøkene til norsk.

Jeremy (17) er fra Slependen i Bærum. Han er en stor fan av det australske rockebandet AC/DC og vet alt som er verdt å vite om dem. Forhåpentligvis. Jeremy var nemlig blant deltakerne som på forsommeren medvirket i prøveopptakene (piloten) til "Kvitt eller dobbelt", og han starter dermed på 12.000 kroners spørsmålene når seerne møter ham for første gang. Kan han vinne 48. 000 kroner allerede i kveld? Fagdommer er Asbjørn Slettmark, redaktør i bransjebladet Faro Journalen.


Tina (10) fra Stord ble for få år tilbake svært fascinert av Henrik VIII og historien om hans kvinner. Kanskje ikke den mest naturlige ting i verden for en liten jente, men Tina er heller ikke som alle andre. Hun sier selv at hun nesten føler seg som dronning Elizabeth I noen ganger.. Foruten interessen for Tudor-dynastiet har Tina et lidenskapelig forhold til sin fiolin og har allerede deltatt i NM og andre konkurranser. Fagdommer er Jan Erik Mustad.

Egenprodusert underholdning (2006)
Programledere: Nadia Hasnaoui og Christian Strand
Hoveddommer: Merete Smith
Prosjektleder: Gitte Calmeyer
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Les mer