Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 27. november 2005 kl 19.25 Lydverket

Slutten på noe stort

Jarle Bernhoft forteller om hvordan det var å gjøre det slutt med Span i kveldens Lydverket. (Foto: Universal Music)
Jarle Bernhoft forteller om hvordan det var å gjøre det slutt med Span i kveldens Lydverket. (Foto: Universal Music)
De er ferdige med sinne, tårer, dårlig samvittighet og kump i halsen. Biff Malibu (Gluecifer), Gunhild Sundli (Gåte) og Jarle Bernhoft (Span) snakker om hvor kjipt det var å gjøre det slutt med sitt livs kjærlighet: Bandet.

I løpet av et halvt år har tre norske band lagt inn årene og takket for seg; Gluecifer mens de ble hyllet av rockelskende spanjoler og tyskere, Gåte rett før de skulle satse i Tyskland, og Span som rakk å bevise at de fremdeles ypper til allsang uten hjelp fra bransjemonsteret.

Hvorfor ble det slutt? Hvordan ble det sagt? Og var det riktig? I onsdagens Lydverket forteller Biff Malibu, Gunhild Sundli og Jarle Bernhoft hvorfor de måtte gjøre det slutt og bandkollegene om hvor kjipt det var å bli dumpet.

Siste farvel
Gluecifer tok farvel med fansen med avskjedsturneer i Spania, Tyskland og Norge. Den aller siste konserten holdt de på Hard Rock Café i New York. Det var to personer som ville slutte i bandet, Biff og Raldo.

Gåtes siste konsert ble spilt i Minneapolis i USA, mens den siste i Norge var på et internt arrangement for Obs!-ansatte. Bandet håper på å få til en siste konsert for fansen.

Span har hatt avskjedsturné i Norge, og avsluttet med en stor konsert på Rockefeller i slutten av oktober.

Programmet er sendt tidligere.

Om Lydverket
I høst legger Lydverket større vekt på artistportretter, dokumentarer og temasendinger - og det blir færre korte reportasjer. Mona B. Riise er fortsatt programleder.

Det blir også fortsatt musikkanbefalinger i Lydverket, men denne høsten skal redaksjonen gjøre flere dypdykk i noe av alt det deilige populærmusikken har å by på.

Egenprodusert musikkmagasin fra NRK Ung
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Les mer: www.nrk.no/lydverket

Vises også i Nett-TV.


LENKER
  • www.nrk.no/lydverket