Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 lørdag 7. juni 2008 kl 21.20 Film: Tilbake til framtiden

Sjarmerende framtidsfabel

Marty (Michael J. Fox) og den eksentriske oppfinneren Doc Brown (Christopher Lloyd). (Foto: Amblin Entertainment/Universal)
Marty (Michael J. Fox) og den eksentriske oppfinneren Doc Brown (Christopher Lloyd). (Foto: Amblin Entertainment/Universal)
Marty McFly (Michael J. Fox) er avgangselev ved Hill Valley videregående, og kommer for sent til timen. Men etter i kveld, når han setter seg bak rattet i en atomdrevet DeLorean oppfunnet av den eksentriske vitenskapsmannen Doc Brown (Christopher Lloyd), kommer ikke Marty til å komme for sent til noe som helst. Han kommer tvert i mot til å være tretti år for tidlig.

Året er 1955. Marty gjemmer Doc Browns hjemmelagde tidsmaskin, og går forsiktig gjennom byen han bor i. Han møter Lorraine Baines (Lea Thompson) og George McFly (Crispin Glover), de to tenåringene som en dag skal bli hans foreldre. Marty ser sine foreldre som 17-åringer, og finner ut ting om dem som han aldri kunne ha tenkt seg.

Det kan imidlertid være risikabelt å tukle med historien, og skjebner, ødipuskomplekser, nord-afrikanske terrorister og ikke minst egne fødselskomplikasjoner gjør livet tøft for Marty.

Om filmen
Filmen er en av favorittfilmene til Harald Zwart, og Ari Behn kjørte rundt i en DeLorean tidlig på 90-tallet som en hyllest til denne moderne Zemeckis-klassikeren.

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk science fiction (1985)
Originaltittel: "Back to the Future"
Med Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson, Crispin Glover, Thomas F. Wilson
Regi: Robert Zemeckis
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf: 23 04 78 53 / 907 75 758