Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 21. februar 2006 kl 21.30 Lov og orden: New York

Dødelig hodepine

Alex Eames (Kathryn Erbe) og Robert Goren (Vincent D’Onofrio). (Foto: Universal)
Alex Eames (Kathryn Erbe) og Robert Goren (Vincent D’Onofrio). (Foto: Universal)
Nan Turner eier Hotel Townson, et av New Yorks fineste. Hver kveld setter hun en sprøyte med botox mot migrene. Sent på natten blir hun funnet druknet i sitt eget badekar.

Den aktuelle kvelden skulle Nan Turner som vanlig ta sin botox og gå tidlig til sengs. Herr Turner finner henne druknet i badekaret da han kommer hjem sent på natten.

Nå viser obduksjonen at hun har fått i seg en overdose botox, noe som lammer kroppen og gjør at man lett kan drukne.

Legemiddel på avveie
Goren og Eames kontakter mannen som forsynte Nan Turner med botox, og det viser seg at hele lagerbeholdningen av legemiddelet er forsvunnet på mystisk vis.

Videre etterforskning viser også at Julie Turner, datter av den myrdede, har lignende hodesmerter som moren. Goren og Eames finner et stort lager av botox hos henne. De finner også ut at Nan Turner ikke kunne fordra Julies kjæreste, Kenneth, og forsøkte å holde ham vekk fra datteren. Politiet arresterer både Julie og forloveden.

Kompromitterende foto
Da er det at en konvolutt med et kompromitterende foto av Kenneth dukker opp. På bildet befinner han seg i en homoseksuell situasjon sammen med en annen mann. Konvolutten er adressert til Nan Turner.

Et forsøk på å kompromittere? På å villede? Eller den rene og skjære sannhet?

Mer om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, som nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2002
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 2
Kveldens episode: "Suite Sorrow"
Produsert av: Universal
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57