Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 6. juni 2004 kl 20.10 Top Gear - Tut og kjør!

Brutal Bentley

Denne mannen er fullstendig bilgal – og stolt av det. (Foto: BBC)
Denne mannen er fullstendig bilgal – og stolt av det. (Foto: BBC)
Det er ingen grunn til å forbinde Bentley med blodfattige, britiske aristokrater. Den nye Bentley Continental GT er full av liv. I kveld blir det også en titt på en litt mer beskjeden Subaru Legacy samt en raff Saab. Overraskende nok tar en av programlederne seg vann over hodet...

550 hester, 0-100 på 4, 7 sekunder, toppfart 320 km/t. Det høres ut som en italiensk sportsbil av kraftigste merke, men sannheten er at dette er tekniske data fra den nye Bentley Continental GT. Bilen er stor og tung og med masse luksus, men makter likevel å være rask, grasiøs og lettkjørt. Men er den noe kul? Har den sjarm og personlighet? Vel, se det er en annen sak.

På dypt vann
Det er sikkert overraskende for mange at flere mennesker i Storbritannia omkommer av drukning i bil enn av "vanlig" drukning. Redaksjonen i "Top Gear" demonstrerer derfor hva man skal gjøre dersom man skulle være så uheldig å havne i vannet med bilen sin.

Aristokratmobil
Hvis de velstående avstår fra å kjøpe den nye Bentley'en, har Jeremy Clarkson et annet forslag, nemlig den nye Subaru Legacy Outback. Overraskende, sier du? Vel, den er blitt en god del mer forseggjort enn tidligere modeller, den har en fin motor, god bakkeklaring (hvilket er praktisk når man skal kjøre den humpete veien opp til godset eller landstedet) og den er et solid stykke håndverk som garantert varer lenge. En god investering, med andre ord.

Bil mot jagerfly
I "Top Gear – Tut og kjør" liker de tullete konkurranser. Dette programmet er intet unntak. Hvem er raskest rundt testbanen: En Saab 95 Hotairlo eller et Sea Harrier FA2? Vi kan avsløre at en av dem setter en ganske uslåelig banerekord, mens den andre er et overraskende fint kjøretøy.

Innkjøpt serie fra BBC.
Programleder: Jeremy Clarkson
Produsent: Peter McCann
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup 23 04 98 41 (92 01 55 79),