Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 4. april 2005 kl 19.55 Faktor: Endelig rock'n roll!

Rockedrømmen

Stones, men har et stykke fram. Pågangsmotet er det ingenting å si på. (Foto: Geir Otto Johansen)
Stones, men har et stykke fram. Pågangsmotet er det ingenting å si på. (Foto: Geir Otto Johansen)
Fire menn nærmer seg 50 med raske skritt. De har en felles drøm som har fulgt dem siden sekstitallet: Å spille i et rockeband og låte nesten som Rolling Stones. Nå realiserer de guttedrømmen! Problemet er at ingen av dem kan spille…

Møt bandet "Skulls": Einar (51) , Torgeir (47), Terje (48) og Ståle (46). Noen av dem har aldri truffet hverandre før de kommer på første øvelse i januar 2004. Nivået er mildt sagt ujevnt. Én har gitarferdigheter som knapt egner seg for hjemmebruk. Trommeslageren får trommestikkene i hånda for første gang. Bassisten har aldri traktert en bass før. Og vokalisten, kan han synge?

Konsert til sommeren
De har fått låne et øvingslokale av Melhus kommune. For å komme igang engasjerer de musikklæreren Morten – en modig mann! Målet er å ha det gøy, men de har også ambisjoner om å arrangere en konsert til sommeren. Mens én begynner å tenke på å bestille konsertlokale, sliter en annen med å flytte fingrene fort nok.

Det første målet er å ha en liten opptreden om fem måneder. De må skaffe seg instrumenter. Først en tur i banken - og så et besøk i en musikkbutikk. Med "fulladet" kredittkort er vel det nærmest som å komme til paradis for en håpefull musiker.

Nekter å gi opp
Etter utallige timer med intens øving og såre fingre innser de at det slett ikke er lett å holde styr på gitargrep, rytme og sang. Og hva tenker familie og venner om prosjektet de har begitt seg ut på? Til tider går det tungt og noen i gruppa sliter mer enn andre. Men de nekter å gi opp.

Dette er en historie om lidenskap, vennskap, mot og musikkglede. Og ikke minst en historie med mye humør. Nei, det gror ikke mose på "rullende steiner"!

Egenprodusert dokumentarprogram fra NRK Tyholt (2005)
Programansvarlige: Morten Andersen
Prosjektleder: Henning Skjæret
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 86 96/92 01 55 79,
Vises også i Nett-TV