Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 21. november 2001 kl 22.30 Adamseplene: Full pupp

Hoppskolen er i gang

Marianne er Adamseplenes hoppinstruktør. (NRK-foto)
Marianne er Adamseplenes hoppinstruktør. (NRK-foto)
På hoppskolen traff vi i forrige episode tre kandidater som satser på OL-deltakelse. Den overvektige Narve Rekdal, den tafatte 16-åringen Jøran Tommy Saupstad fra Saupstad og den innfule finnen Kari Hari Tykkinen. Hvordan går det med dem?

Alle har vært under intens instruksjon av den litt malplasserte Wenche Hjorth i Marianne Meløys skikkelse. Vil de få noen framgang i hoppbakken?

Sauebonde og IT-ekspert Odin Jensenius kjører videre med sitt kurs om human touch- metoden, og musikkjournalist i høgskoleavisa i Sør-Trøndelag, Hallvard Prix, jakter videre på dampende intervjuer med musikere i suspekte miljøer. Og ikke minst følger vi julebordet til Svein og Jonna i AS Lager og Engros.

Om serien
De tre ubarberte ungkarene Ivar, Klaus og Hans Petter bor i en enkel, usmakelig stue. Klaus er en oppfarende tøffing med konspiratorisk syn på tilværelsen og en dominerende mor. Hans Petter er et overmåte positivt ja-menneske og ser det beste i alt og alle. Han ler selv når de andre to tusker ham hardt, og det gjør de gjerne. Ivar befinner seg mellom ”nei og ja”. Han har sin høyst egenartede opplevelse av tilværelsen og er en uforutsigbar, vulgær filosof .

De har ikke lyktes i livet så langt, og lever et forvokst gutteliv omgitt av en voksende skare hybelkaniner. Sammen utgjør de Adamseplene, en kabaretgruppe eller et band om du vil, og er i følge dem selv bare en telefonsamtale fra å erobre verden med sin kunst. Men verden lar vente på seg…

Ivar Nergaard, Klaus Joacim Sonstad og Hans Petter Nilsen er mennenes fulle tavn. Tv-programmene som sendes denne høsten, tar utgangspunkt i to scenesuksesser og en platefiasko. Humoren bygger på lett gjenkjennelige, men ekstreme situasjoner. Alt stoffet er skrevet og bearbeidet av gruppen selv. Tittelen ”Full Pupp” skal gi assosiasjoner til det å gi full gass, full innsats, så vel som til kvinnelige attributter…

NRK Program Riks Trøndelag
Komi/satire/kabaret-serie
Regi: : Lars Skjønberg
I rollene: Ivar Nergaard, Claus Joacim Sonstad og Hans Petter Nilsen
Musikere: Sola Jonsen, Truls Waagø og Jostein Ansnes
Prosjektleder: Henning Skjæret
Pressekontakt: Jon Annar Fordal, 73881815

Bilde
1.Marianne er Adamseplenes hoppinstruktør. (NRK-foto)
2.Jøran Tommy Saupstad er en dyktig hopper. (NRK-foto)
3.Narve hopper også. (NRK-foto)