Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 8. desember 2008 kl 23.15 Dalziel og Pascoe

Pascoe blant tigre

Parhestene Pascoe (Colin Buchanan, t.v.) og Dalziel (Warren Clarke) i Detektimen. (Foto: BBC)
Parhestene Pascoe (Colin Buchanan, t.v.) og Dalziel (Warren Clarke) i Detektimen. (Foto: BBC)
Etter bilulykken fulgte en tøff tid for førstebetjent Pascoe i Yorkshire-politiet. Etter en tid som rekonvalesent er han ute på sitt første oppdrag. Det holder på å gå riktig galt. Pascoe er på nippet til å ende som tigermat i en dyregård.

Janet Jackson, er ny konstabel på kammeret i Wetherton (Yorkshire) og får utfolde seg i ukens episode av "Dalziel og Pascoe", der hun blir involvert i en politiaksjon mot en lagerbygning som tilhører et kinesisk firma. Lokalene viser seg å være oppholdssted for illegale innvandrere.

Latimer’s Zoo
Dagen etter aksjonen blir en mann funnet død i tigergården til den private dyrehagen Latimer’s Zoo, og det dreier seg tydeligvis om et mord. Da Dalziel og Pascoe ankommer åstedet, kan det se ut som om mannen er lemlestet av tigrene, men etterforskerparet ser fort at dødsfallet er langt mer betenkelig. Den døde mannen viser seg å være en kjent dyrevernforkjemper som ledet en kampanje mot Latimer’s Zoo og eieren, en suspekt veterinær og dyrekirurg.

Pascoe finner også ut at den grusomme forbrytelsen i dyrehagen har forgreninger til en annen sak som involverer en forsvunnet kinesisk pike og en 25 år gammel mordsak.

Om serien
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelige hvis de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner.

Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk kriminaldrama (2005)
Originaltittel: Dalziel & Pascoe, Series 9
Kveldens episode: Dead Meat
Produsert av: BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Warren Clarke (Andrew Dalziel) og Colin Buchanan (Peter Pascoe)
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice på tlf 815 65 900, eller info@nrk.no


LENKER
  • www.bbc.co.uk/drama/crime/dalziel/