Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 25. februar 2000 kl 20.30 Filmredaksjonen NRK

Filmredaksjonen NRK

NRK2 fredag 25. februar kl 20.30
Filmredaksjonen NRK

Stjernetreff i Berlin

Pål Bang- Hansen har vært på filmfestival i Berlin, og med seg hjem hadde han blant annet intervju med superstjernen Leonardo DiCaprio. Hans siste film \"The Beach\" har premiere i Norge i begynnelsen av mars. I tillegg får du i Filmredaksjonen i kveld møte Denzel Washington, Oscar-nominert for beste mannlige hovedrolle.

\"Man on the Moon\", er en biografisk film om den amerikanske komikeryndlingen Andy Kaufmans merkelige liv. Filmen brakte Milos Forman Sølvbjørn for beste regi i Berlin, og Pål Bang-Hansen snakker med ham om hvorfor filmen har fått en så blandet mottagelse.

Dessuten har han truffet både regissør P T Anderson og den skjønne Julianne Moore fra filmen \"Magnolia\" som hentet den gjeveste prisen av alle: Gullbjørnen!

Den talentfulle Mr Ripley
Brita Møystad Engseth har møtt regissør Anthony Minghella da han var på visitt her i Oslo. Minghella som har den Oscar-belønnede \"Den engelske pasienten\" på samvittigheten var i Oslo i forbindelse med lanseringen av sin nyeste film \"Den talentfulle mr. Ripley\" med Matt Damon i hovedrollen.

This is the Story of The Hurricane...
Du har sikkert hørt Bob Dylan synge denne låta, og det er faktisk Rubin Carter han synger om. Filmen \"The Hurricane\" i regi av Norman Jewison, handler om den svarte bokseren Rubin Carter som ble uskyldig dømt for drapet på tre hvite menn i 1964.

Rubin Carter spilles av Denzel Washington med stor overbevisning. Hittil har han blitt belønnet med en Golden Globe, en Sølvbjørn i Berlin pluss en Oscar-nominasjon for beste mannlige hovedrolle. Pål Bang-Hansen har møtt Denzel.

South Park
Er du blant dem som har South Park på NRK som ukens høydepunkt? Da kan du glede deg, for her kommer filmen: Større, lenger, usensurert! Vi viser klipp og anmelder filmen - som faktisk er nominert til Oscar for beste sang.

NRK2 fredag kl 20.30

Bilde
I Filmredaksjonen i kveld blir det intervju med intervju med Leonardo DiCaprio og \"Beach\"-regissør Danny Boyle..

Filmmagasin fra NRK Fjernsynet, Kulturavdelingen
Programleder: Else Karine Archer
Prosjektleder: Haagen Guttu

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41