Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 6. juli 2004 kl 20.25 Når storken svikter

Siste møte med adoptivforeldre

Winnie og Morten har endelig fått sin åtte måneder gamle datter i Sør-Afrika, men alt går ikke som de hadde tenkt. Lotte og Michael skal på sitt første møte med myndighetene, og opplever at det er langt fra enkelt å bli godkjent som adoptivforeldre.

I femte og siste del av den danske dokumentarserien "Når storken svikter" blir vi med til Sør-Afrika, og følger også Lotte og Michael hjemme i Danmark, der de venter spent på en endelig avgjørelse fra myndighetene.

Redd for å feile som foreldre
Winnie og Morten har hentet datteren Johanna, men må vente på at alle formaliteter er på plass før de kan reise hjem til Danmark. Ventetiden blir forferdelig, Johanna har voldsom diaré og sover ikke om natten.

– Man føler seg utilstrekkelig, og jeg synes at jeg er en dårlig mor, forteller Winnie. Etter et legebesøk går det derimot litt bedre, og de nybakte foreldrene kan endelig tenke på velkomsten som venter dem i Danmark.

Venter spent på avgjørelsen
Michael og Lotte har endelig bestemt seg for at de ønsker å adoptere, men før det kan skje, må de godkjennes av myndighetene. Både praktiske forhold, som for eksempel parets økonomi, og også deres personlige egenskaper skal bedømmes.

Det gjør Lotte nervøs. Hun fikk fjernet egglederne ved en feil under en operasjon, og oppsøkte en psykiater etterpå. – Det er for lengst tilgitt og akseptert, og jeg har gått videre, sier Lotte. Likevel er hun bekymret for at myndighetene vil se situasjonen annerledes.

Om serien
I denne danske dokumentarserien følger vi fem par som alle har vært gjennom mislykkede forsøk på å bli gravide, med blant annet kunstig befruktning, sex på kommando og soneterapi. Nå har de bestemt seg for å adoptere, og vi følger dem gjennom adopsjonsprosessen.

Innkjøpt dansk dokumentarserie i fem deler fra DR
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252